Aperol Spritz Cake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aperol Spritz cake

Dol op Aperol Spritz? Dan wil je deze cake proberen! De verfrissende smaken van sinaasappel en het vleugje Aperol én prosecco zorgen voor een heerlijke traktatie. De luchtige, zachte cake wordt afgetopt met een romige roomkaasfrosting en een Aperol Spritz siroop voor de échte Spritz beleving. Perfect om te serveren na het diner als dessert met, je raadt het al, een Aperol Spritz!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Aperol Spritz cake

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
1u 40min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een cakevorm in met 10 gr ongezouten roomboter en bekleed met bakpapier.
2
Mix de overige ongezouten roomboter met de witte basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe. Rasp 1 sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg de sinaasappelrasp, sinaasappelsap en 50 ml Aperol toe en meng.
3
Meng in een andere kom de bloem, baking soda en een snufje zout. Voeg dit afwisselend met de melk toe aan het beslag. Meng tot een glad geheel.
4
Giet het beslag in de vorm en bak in 70 min. tot goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
5
Klop ondertussen de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een gladde frosting. Bewaar gekoeld.
6
Verwarm voor de siroop de overige Aperol, prosecco en kristalsuiker in een steelpan. Meng de maïzena met een klein beetje water en roer erdoor. Laat 2 min. zachtjes koken tot licht stroperig. Laat afkoelen.
7
Besmeer de afgekoelde cake met de roomkaas frosting en drizzle de siroop eroverheen. Snijd de overige sinaasappel in schijfjes. Ris de rozemarijn en tijm. Garneer de cake met de sinaasappelschijfjes, rozemarijn en tijm.

Je favoriete cocktails omgetoverd tot baksels

Aperol Spritz, Espresso Martini, en Pornstar Martini; een aantal klassieke cocktails die vaak worden gedronken tijdens een vrijmibo of een borrelavond. Maar naast het drinken van deze heerlijke cocktails, kan je er ook mee bakken! Jazeker, de bekende smaken van deze cocktails kan je verwerken in heerlijke baksels. Het resultaat? Bij elke hap genieten van je favoriete drankje! Neem deze Aperol Spritz cake. De bekende elementen van de spritz komen terug in deze cake. Denk aan de Aperol en prosecco, maar ook sinaasappel. De Aperol verwerken we in het cakebeslag én in de siroop. Zeker weten dat je hiervan gaat genieten! Word jij juist warm van een Limoncello Spritz? Met Limoncello kan je ook heerlijke baksels maken. Denk aan een frisse Limoncello cheesecake of Limoncellotaart. Met elke hap waan je je in het zonnige Italië.

Een ander heerlijk bakrecept waarin we een van de populairste cocktails verwerken, zijn de Espresso Martini brownies. Deze brownies zijn goed smeuïg vanbinnen en heerlijk knapperig vanbuiten met daarop een heerlijke frosting met Kahlua. Elke hap doet je denken aan deze heerlijke cocktail. Perfect voor de liefhebbers van Espresso Martini! Ben je juist dol op het zusje van deze cocktail? Ook met de Pornstar Martini kan je heerlijke baksels maken. Zo is de Pornstar Martini cheesecake er eentje om zeker te proberen. De combinatie van passievrucht curd, romige cheesecake en een vleugje prosecco en Passoa zorgt voor een tropisch eindresultaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via