In samenwerking met:
BOON Falafelburger Bowl Lenna Omrani
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Falafel burger bowl

Falafel heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een flinke opmars! En wij begrijpen wel waarom, want je kunt er eindeloos mee variëren en het in tal van gerechten verwerken. In dit recept verwerken we de eiwitrijke vleesvervanger in een bowl. We gebruiken er falafel burgers voor die we bakken en vervolgens in reepjes snijden. Gecombineerd met verschillende groenten is dit een echte aanrader!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept falafel burger bowl

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de aubergine in blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Halveer en ontpit de avocado en snijd vervolgens in blokjes.
2
Meng de aubergine samen met de ketjap manis, appelazijn en sojasaus in een kom. Voeg ook de knoflook, gemberpoeder en maïzena toe. Meng alles goed door elkaar.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Doe de aubergine in de pan en bak ongeveer 8 min., tot de aubergine zacht is. Laat even afkoelen.
4
Bak ondertussen de falafel burgers in de resterende olijfolie op middelhoog vuur. Draai de burgers na 3-5 min. om. Leg ze vervolgens op een bord met keukenpapier zodat ze wat vet van de olie verliezen.
5
Snijd de rode kool in repen. Bak ondertussen het naanbrood volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de burgers in reepjes. Vul een diep bord met de gemengde sla. Verdeel de aubergine, reepjes falafel burger, avocado blokjes, rode kool en hummus over de sla. Garneer met granaatappelpitjes en serveer de bowls met naanbrood.

Alles over falafel

Met falafel kun je ein-de-loos variëren! Het is een traditionele en populaire snack die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het bestaat uit balletjes van fijngehakte kikkererwten, kruiden en specerijen die zijn gefrituurd tot een krokante en goudbruine textuur. Falafel wordt vaak geserveerd in een pitabroodje, samen met verse groenten, hummus, tahini, en soms zelfs frietjes.

Falafel wordt vaak beschouwd als een gezonde en voedzame optie omdat het rijk is aan vezels, eiwitten, ijzer en andere essentiële voedingsstoffen. Bovendien is het een veganistische en glutenvrije optie die geschikt is voor mensen met verschillende dieetwensen.

Hoewel falafel oorspronkelijk gemaakt werd van kikkererwten, zijn er tegenwoordig ook variaties gemaakt van andere ingrediënten, zoals bonen, linzen, en zelfs quinoa. Het is een zeer veelzijdige snack die op verschillende manieren kan worden bereid en geserveerd, afhankelijk van de culinaire tradities en voorkeuren van de regio. In de afgelopen jaren is falafel steeds populairder geworden in de westerse wereld en kan het worden gevonden in veel restaurants en streetfood-kraampjes.

Meer recepten met falafel

Falafel verwerkt in een bowl zoals in dit recept, falafel op een broodje, bij de borrel of op een wrap. Zoals we al zeiden: met falafel kun je eindeloos blijven variëren! Een andere bowl proberen? Ga voor deze buddha bowl met onder andere falafel, bloemkoolroosjes en quinoa.

Als je op zoek bent naar een lekkere lunch, is dit broodje falafel met muhammara en hüttenkäse een echte go to. Licht pittig door de muhammara en heerlijk fris door de hüttenkäse en rucola. Dit wil je proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via