In samenwerking met:
Pulled Eend Burger Met Ketjap Mayonaise2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat vis

Pulled eend burger met ketjap-mayonaise

Heerlijk gekookt met kerst, maar heb je nog ingrediënten over? Tover het bijvoorbeeld om tot deze smaakvolle burger met pulled eend, fris ingelegde rode kool en een romige ketjap-mayonaise. Perfect voor kerst-leftovers!

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Pulled eend burger met ketjap-mayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Snijd de rode kool fijn. Pers het sap uit de limoen. Breng het limoensap, de kristalsuiker, appelciderazijn en het water aan de kook. Giet over de rode kool en laat minimaal 30 min. afkoelen in de koelkast.
2
Pers ondertussen de knoflook uit en meng met de mayonaise, ketjap en sambal. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwarm de overgebleven eend in een pan en trek met een vork uit elkaar. Snijd de brioche burgerbroodjes open en rooster de binnenkant licht. Beleg met sla, pulled eend, ingelegde rode kool en ketjap-mayonaise. Serveer direct.
Arretjescake Met Pepernoten En Speculaas12

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!  

De lekkerste burgers maak je met… restjes! 

Een burger op zijn tijd is ontzettend lekker! Je kan kiezen voor kant-en-klare burgers uit de supermarkt, maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken. En laten burgers nu ideaal zijn om restjes op te maken. Zo kan je overgebleven groenten gebruiken als topping van je broodje, maar je kan er ook je burger mee maken.   

 Denk aan deze vegetarische bietenburger waarbij we de burgers maken van gekookte bietjes en op smaak worden gebracht met zwarte olijven, knoflook en ui. De bietenburger wordt goed stevig dankzij de ei, panko en couscous, en op smaak gebracht met zwarte olijven, knoflook en ui. We serveren de bietenburger/ deze burger op een hamburgerbroodje met sla, overgebleven shiitakes en een zelfgemaakte salsa verde.    

Een ander heerlijk recept dat je eens moet proberen, is dat van de homemade vegaburgers met gedroogde tomaat. De basis van de vegaburger bestaat uit kikkererwten en maken we compleet met gegrilde aubergine, sla, peterselie en pikante hummus. De burger krijgt hierdoor een Mediterrane twist en dat is onwijs lekker! Ook zeker het proberen waard zijn deze linzenburgers van Eatertainer Kelly ter Horst. De burgers maak je met onder andere bruine linzen, ui, knoflook en guacamole. Vervolgens bak je dit krokant en serveer je het in pitabroodjes met lekker veel rauwkost/groenten, mayonaise en ketchup en een gekookt eitje. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Ei
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via