Bánh mì burgers
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees

Bánh mì burgers

Deze bánh mì burgers zijn een kruidige, frisse twist op de klassieke Vietnamese sandwich. De smeuïge burger wordt gecombineerd met ingelegde groenten, pittige mayo en een zachte briochebol. Perfect voor een snelle maar smaakvolle maaltijd die nét even anders is.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Bánh mì burgers

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Pel en hak de knoflook fijn. Meng het gehakt met de knoflook, vissaus, 1/5 van de sriracha en wat peper en zout. Vorm er burgers van (1 per persoon) en zet voor 10 min. in de koelkast.
2
Snijd ondertussen de komkommer en wortel in dunne reepjes. Meng de azijn en suiker in een kommetje en voeg de groenten toe om licht in te maken. Laat minimaal 10 min. staan.
3
Verhit ondertussen een pan en bak de burgers in 4–5 min. per kant goudbruin en gaar.
4
Snijd de brioche bollen doormidden en rooster kort in een droge pan. Snijd de jalapeño in plakjes en hak de koriander grof.
5
Besmeer de onderkant van de brioche bollen met de overige srirachamayonaise, leg er een burger op, gevolgd door de ingelegde groenten, jalapeño en koriander. Dek af met de bovenkant van de bol en serveer direct.

Bánh wie? Bánh mì!

Steeds vaker zie je bánh mì voorbijkomen op de menukaart. Maar wat is het eigenlijk en waar komt het vandaan? Banh mi, beter bekend als bánh mì, is een knapperig populair broodje uit Vietnam en wordt hier geserveerd als sandwich. Het is een combinatie van een knapperig baguette en wordt rijkelijk gevuld met verschillende verse ingrediënten. Denk aan wortel, komkommer en gemarineerde varkenshaas. Liever geen vlees? Ga dan voor een vegetarisch recept en kies voor bánh mì met crispy tofu en geroosterde wortelschijfjes. Perfect voor een gezonder recept voor de lunch of het diner.

Wil je een twist maken op dit heerlijke broodje? Maak dan eens smash bánh mì taco’s. Deze taco’s zijn een verrassende variant van het iconische broodje. Met een knaller van een zelfgemaakte friszure dressing, hartig kippengehakt in plaats van varkensgehakt en wat verse munt on top zorgen deze knapperig gebakken taco’s voor een smaakvolle explosie bij iedere hap. Deze bánh mì burgers zijn ook een verrassende variant van het broodje. De malse en smeuïge burger gemaakt van varkensgehakt wordt afgetopt met ingelegde groentne van komkommer en wortel, een pittige mayonaise en geserveerd op een zacht briochebol. Heerlijk!

Meer Vietnamese recepten

Heb je geen idee hoe je de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ moet beantwoorden? Wij weten het wel: gerechten uit de Vietnamese keuken! Denk aan een snelle salade recept als deze Vietnamese noedelsalade met kipgehakt. Ook lekker en makkelijk te maken: pho. Deze Vietnamense soep recept is eenvoudig, maar boordevol smaak. Of ga voor een vegetarische maaltijd loempia! Goed gevuld met groenten zoals taugé, wortel en koolmix is deze loempia perfect voor het avondeten. Top af met wat srirachamayonaise voor een extra spicy touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Soort
Burgers
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via