Fried Broccolirice Met Thaise Saté
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip

Fried broccolirice met Thaise saté

Zelf fried rice maken moeilijk? Zeker niet! Het klinkt veel spannender dan het is. In dit gerecht gebruiken we broccolirijst, waardoor het gerecht lekker veel groenten bevat. De combinatie met de kokosmelk en currypasta zorgt voor een romige marinade. Samen met de malse kipsaté met zelfgemaakte satésaus en de romige marinade is het een gerecht om je vingers bij af te likken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept fried broccolirice met thaise saté

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng de currypasta, azijn en de helft van de kokosmelk tot een marinade. Voeg de blokjes kipdijfilet toe en laat minimaal 30 min. marineren.
2
Snijd ondertussen de bosui in kleine ringen. Schil de wortel en snijd in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en hak fijn.
3
Meng in een pan de rest van de kokosmelk, pindakaas en de helft van de Thaise vissaus. Breng op laag vuur aan de kook en houd warm.
4
Rijg de kipdijfilet aan satéprikkers. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiezen rondom bruin in ongeveer 5 min. Draai het vuur laag en gaar de saté nog 10 tot 12 min. verder. Keer regelmatig.
5
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een grote wok op hoog vuur. Bak de blokjes wortel 3 min.. Voeg de knoflook en bosui toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de broccolirijst toe en roerbak in ongeveer 4 min. beetgaar, schep regelmatig om.
6
Kluts de eieren in een klein kommetje. Maak het midden van de wok vrij, zodat de bodem van de wok zichtbaar is. Zet het vuur laag, giet het geklutste ei hierin en laat in ongeveer 2 min. stollen. Roer het ei met een spatel los wanneer dit nét gestold is en roer het door de fried rice. Voeg de rest van de vissaus toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de fried rice met de Thaise saté en satésaus.

Fried rice, gebakken rijst… Zo maak je het!

Het hoofdingrediënt voor fried rice (of gebakken rijst) is natuurlijk rijst. Vaak wordt hiervoor rijst gebruikt van de vorige dag. Ideaal, want zo kan je de rijst die overblijft perfect gebruiken voor een andere maaltijd. Daar houden we van! Het recept op deze pagina is een lekkere variant op de klassieke fried rice. Omdat er broccolirijst gebruikt wordt, hoef je de rijst niet eerst te koken. Dat scheelt weer tijd, wat ideaal is op een drukke dag. Maak naast dit recept ook eens deze gebakken broccolirijst met ham en ei, of ga aan de slag met broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip. Nét zo lekker als fried rice!

Fride rice kan je met verschillende ingrediënten klaarmaken. Fried rice met kip, fried rice met garnalen, fried rice met ei of fried rice met allemaal verschillende groenten. Eigenlijk kan je aan gebakken rijst alles toevoegen wat jij lekker vindt. Probeer ook eens dit recept voor gebakken rijst met pittige cajunkip. Cajunkruiden hebben de hoofdrol in het recept, waardoor het ontzettend smaakvol is.

Gebakken rijst bereiden klinkt misschien als een uitdaging. Maar dat is het gelukkig niet! Het belangrijkste is natuurlijk dat je goede rijst gebruikt. Je kan dit met veel rijstsoorten maken, maar zorg ervoor dat de rijst niet te plakkerig is. Dus gebruik geen risottorijst of sushirijst. Daarnaast is het slim om je rijst af te spoelen onder de kraan voordat je het gaat koken. Dit zorgt ervoor dat het overtollige zetmeel verwijderd wordt, waardoor de rijst minder klontert.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via