Zelf fried rice maken moeilijk? Zeker niet! Het klinkt veel spannender dan het is. In dit gerecht gebruiken we broccolirijst, waardoor het gerecht lekker veel groenten bevat. De combinatie met de kokosmelk en currypasta zorgt voor een romige marinade. Samen met de malse kipsaté met zelfgemaakte satésaus en de romige marinade is het een gerecht om je vingers bij af te likken!
Het hoofdingrediënt voor fried rice (of gebakken rijst) is natuurlijk rijst. Vaak wordt hiervoor rijst gebruikt van de vorige dag. Ideaal, want zo kan je de rijst die overblijft perfect gebruiken voor een andere maaltijd. Daar houden we van! Het recept op deze pagina is een lekkere variant op de klassieke fried rice. Omdat er broccolirijst gebruikt wordt, hoef je de rijst niet eerst te koken. Dat scheelt weer tijd, wat ideaal is op een drukke dag. Maak naast dit recept ook eens deze gebakken broccolirijst met ham en ei, of ga aan de slag met broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip. Nét zo lekker als fried rice!
Fride rice kan je met verschillende ingrediënten klaarmaken. Fried rice met kip, fried rice met garnalen, fried rice met ei of fried rice met allemaal verschillende groenten. Eigenlijk kan je aan gebakken rijst alles toevoegen wat jij lekker vindt. Probeer ook eens dit recept voor gebakken rijst met pittige cajunkip. Cajunkruiden hebben de hoofdrol in het recept, waardoor het ontzettend smaakvol is.
Gebakken rijst bereiden klinkt misschien als een uitdaging. Maar dat is het gelukkig niet! Het belangrijkste is natuurlijk dat je goede rijst gebruikt. Je kan dit met veel rijstsoorten maken, maar zorg ervoor dat de rijst niet te plakkerig is. Dus gebruik geen risottorijst of sushirijst. Daarnaast is het slim om je rijst af te spoelen onder de kraan voordat je het gaat koken. Dit zorgt ervoor dat het overtollige zetmeel verwijderd wordt, waardoor de rijst minder klontert.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment