Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 cm. Meng de currypasta, azijn en de helft van de kokosmelk tot een marinade. Voeg de blokjes kipdijfilet toe en laat minimaal 30 min. marineren.
2
Snijd ondertussen de bosui in kleine ringen. Schil de wortel en snijd in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en hak fijn.
3
Meng in een pan de rest van de kokosmelk, pindakaas en de helft van de Thaise vissaus. Breng op laag vuur aan de kook en houd warm.
4
Rijg de kipdijfilet aan satéprikkers. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiezen rondom bruin in ongeveer 5 min. Draai het vuur laag en gaar de saté nog 10 tot 12 min. verder. Keer regelmatig.
5
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een grote wok op hoog vuur. Bak de blokjes wortel 3 min.. Voeg de knoflook en bosui toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de broccolirijst toe en roerbak in ongeveer 4 min. beetgaar, schep regelmatig om.
6
Kluts de eieren in een klein kommetje. Maak het midden van de wok vrij, zodat de bodem van de wok zichtbaar is. Zet het vuur laag, giet het geklutste ei hierin en laat in ongeveer 2 min. stollen. Roer het ei met een spatel los wanneer dit nét gestold is en roer het door de fried rice. Voeg de rest van de vissaus toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer de fried rice met de Thaise saté en satésaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.