Gebakken (broccoli)rijst met achterham en ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gebakken broccolirijst met ham en ei

Tover je restjes gekookte rijst om tot een nieuwe avondmaaltijd. De geraspte broccoli maakt het net even anders en hiermee verrijk je je maaltijd makkelijk met meer groente. Dit gerecht is ideaal om restjes op te maken. Varieer met wat er bij jou in het keukenkastje of in de koelkast ligt. Zonder de rijst maak je dit gerecht koolhydraatarm.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gebakken broccolirijst met ham en ei

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Klop in een kom de eieren los en breng op smaak met peper. Verwarm 1/3 van de sesamolie in een koekenpan. Giet het eiermengsel in de pan, bak de eieren op middelhoog vuur gaar en zet apart.
2
Pel en snipper de ui ondertussen fijn. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes. Rasp de broccoli fijn met een rasp of maal fijn in een keukenmachine. Schil de steel van de broccoli en rasp deze mee. Snijd de ham in reepjes.
3
Verhit 1/3 van de sesamolie in een (wok)pan. Fruit de ui op middelhoog vuur tot deze glazig is. Voeg de ham toe en bak 2 min. mee. Voeg de wortel toe en bak 5 à 8 min. mee totdat deze zachter is geworden. Voeg de gekookte rijst en geraspte broccoli toe en bak kort mee.
4
Snijd de omelet in stukjes en meng door de rijst. Breng de rijst op smaak met peper, de overige sesamolie, ketchup en sojasaus en roer goed door. Snijd de bosui in ringetjes en garneer hier de rijst mee.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via