Gebakken (broccoli)rijst met achterham en ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gebakken broccoli-rijst met achterham en ei

Tover je gekookte rijst left-overs om tot een nieuwe avondmaaltijd. De geraspte broccoli maakt het net even anders en hiermee verrijk je je maaltijd makkelijk met meer groente. Dit gerecht is ideaal om restjes op te maken. Varieer met wat er bij jou in het keukenkastje of in de koelkast ligt. Zonder de rijst maak je dit gerecht koolhydraatarm.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gebakken broccoli-rijst met achterham en ei

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verwarm 1/3 van de sesamolie in een koekenpan. Giet het eiermengsel in de pan, bak de eieren op middelhoog vuur gaar en zet apart.
2
Pel en snipper de ui ondertussen fijn. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes. Was de broccoli en dep droog. Rasp de broccoli fijn met een rasp of maal fijn in een keukenmachine. Schil ook de steel van de broccoli en rasp deze mee. Snijd de ham in reepjes.
3
Verhit 1/3 van de sesamolie in een (wok)pan met dikke bodem. Fruit de ui op middelhoog vuur aan tot deze glazig is. Voeg de ham toe en bak 2 min. mee. Voeg de wortel toe en bak 5 à 8 min. mee totdat deze zachter is geworden. Voeg de gekookte rijst en geraspte broccoli toe en bak kort mee.
4
Snijd de omelet in stukjes en meng door de rijst. Breng de rijst op smaak met peper, de overige sesamolie, ketchup en sojasaus en roer goed door. Snijd de bosui in ringetjes en garneer hier de rijst mee.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via