Gebakken (broccoli)rijst met achterham en ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Gebakken broccoli-rijst met achterham en ei

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Klop de eieren los en breng op smaak met peper. Verwarm 1/3 van de sesamolie in een koekenpan. Giet het eiermengsel in de pan, bak de eieren op middelhoog vuur gaar en zet apart.
2
Pel en snipper de ui ondertussen fijn. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes. Was de broccoli en dep droog. Rasp de broccoli fijn met een rasp of maal fijn in een keukenmachine. Schil ook de steel van de broccoli en rasp deze mee. Snijd de ham in reepjes.
3
Verhit 1/3 van de sesamolie in een (wok)pan met dikke bodem. Fruit de ui op middelhoog vuur aan tot deze glazig is. Voeg de ham toe en bak 2 min. mee. Voeg de wortel toe en bak 5 à 8 min. mee totdat deze zachter is geworden. Voeg de gekookte rijst en geraspte broccoli toe en bak kort mee.
4
Snijd de omelet in stukjes en meng door de rijst. Breng de rijst op smaak met peper, de overige sesamolie, ketchup en sojasaus en roer goed door. Snijd de bosui in ringetjes en garneer hier de rijst mee.