Niet bang voor wat pit? Dan moet je deze spicy frikandel proberen! Rode peper, wasabisaus en wasabi noten, er ontbreekt niets aan deze pittige frikandel. Tip: houd een glas koele melk in de buurt, want dit heb je zeker nodig!
Je houdt ervan of helemaal niet, maar er is soms niets zo lekker als een recept waarvan je smaakpapillen flink worden geprikkeld! Pittige recepten kunnen allerlei redenen hebben waardoor ze pittig zijn. Zo kan een peper als jalapeƱo of rode peper al flink wat pit toevoegen aan je gerecht, maar ook diverse sauzen hebben invloed op de pittigheid. Denk aan wasabi en sriracha mayonaise. Sommige mensen kunnen niet tegen te veel pit, maar een vleugje spice toevoegen aan je gerecht kan zorgen voor heerlijke smaken!
Zo is deze spicy frikandel er eentje waar je mond wel een klein beetje van in brand gaat staan. Rode peper, knapperige wasabi noten en wat wasabi mayonaise maken deze frikandel lekker pittig. Het geheel maken we compleet met wat sesamzaadjes. Ook lekker voor bij de borrel zijn deze pittige gehaktballetjes met pindasaus. De pittige gehaktballetjes maken we compleet met ketjap en sambal voor een spicy touch. Heerlijk om te dippen in een supersnelle pindasaus!
Wist je dat je met paksoi een lekkere pittige salade kan maken? In dit Chinese recept combineren we de Shanghai paksoi met Chinese kool en maken we het pittig door een kruidenmengsel toe te voegen, gemaakt van onder andere rode peper en chilivlokken. Niet alleen lekker als een lunch recept, maar ook heerlijk voor bij de borrel! Of wat dacht je van deze Spaanse gehaktspiesjes die we compleet maken met romige aioli en een pittige tomatensaus? De gehaktspiesjes zijn lekker mals en bakken we in een zelfgemaakte pittige tomatensaus. Met welk recept ga jij binnenkort aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment