In samenwerking met:
Spaanse Gehaktspiesjes 2 Gebruiken!
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli

Deze Spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli zijn het perfecte tapashapje voor op jouw borreltafel! Het sappige vlees, gebakken in een zelfgemaakte tomatensaus en serveert met romige aioli klinkt toch als muziek in de oren?

Met het servies van James Cooke maak jij jouw tapasavond compleet! Ontdek al het servies in de webshop en scoor jouw favorieten met de kortingscode eatertainment15 met 15% korting!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Doe het rundergehakt samen met het gerookte paprikapoeder, kerriepoeder, cayennepoeder en een snufje peper en zout in een kom en kneed met je handen door elkaar. Vorm kleine balletjes (2-3 cm diameter) en leg op een bord. Zet even in de koelkast.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kerstomaatjes toe. Bak net zolang tot ze beginnen te barsten. Druk plat met een vork en voeg de rode wijnazijn, suiker en wat peper en zout toe. Neem de balletjes uit de koeling en leg ze in de saus. Bak ze rondom goudbruin en gaar.
3
Hak de peterselie fijn. Rijg de balletjes aan de prikkers, top af met de peterselie en serveer met de aioli.
James Cooke Overzichtsfoto

Maak je tapasavond compleet met het servies van James Cooke

Houd jij binnenkort een tapasavond met vrienden of familie? Dek je tafel mooi op met het servies van James Cooke! Van kleurrijke borden tot diverse schaaltjes en serveerplanken, met het servies van James Cooke knallen je gerechten er zeker uit. Met de kortingscode eatertainment15 ontvang je 15% korting op je bestelling! Ontdek alle producten via de webshop en maak jouw tapasavond nóg leuker.

Wat zijn Spaanse gehaktballetjes, oftewel albondigas?

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus, beter bekend als albondigas, zijn een populair gerecht in de Spaanse keuken. Ze worden vaak geserveerd als tapa (klein gerecht) maar kunnen ook onderdeel zijn van een avondmaaltijd. Albondigas worden meestal gemaakt van gehakt, op smaak gebracht met een mix van kruiden en specerijen zoals paprikapoeder en peterselie en vervolgens wordt het geserveerd in een rijke zelfgemaakte tomatensaus. Albondigas zijn geliefd vanwege hun rijke smaak en veelzijdigheid. Ze zijn een perfecte weerspiegeling van de Spaanse keuken, waarbij eenvoudige ingrediënten worden gecombineerd tot smaakvolle en bevredigende gerechten.

Staat er een tapasavond op de planning? Maak naast de Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus en aioli ook eens deze heerlijke Spaanse tortilla met ansjovis. Tortilla is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken en wordt gemaakt op basis van ei met plakjes aardappel. Hartstikke simpel, maar heerlijk van smaak! Wij combineren het in dit recept met ansjovis. Deze tapas spiesjes met patatas bravas dip zijn ook lekker om te maken. Naast klassieke Spaanse ingrediënten als manchego, chorizo en chili garnalen bevatten deze spiezen ook homemade patatas bravas én een heerlijke dip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via