Spicy kool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees

Pittige paksoi salade

In China zijn gerechten met koolsoorten enorm populair. Chinese kool en Shanghai paksoi zijn twee van deze koolsoorten en gebruiken we in dit Chinese recept. We hebben de kool lekker pittig gemaakt met een kruidenmengsel waar onder andere rode peper en chilivlokken in verwerkt zijn. Maar ook de andere specerijen geven de kool een heerlijk Oosterse smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pittige paksoi salade

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Breng een ruime pan met water aan de kook. Scheur de bladeren van de kool en paksoi in stukken van ongeveer 5 bij 5 cm. Blancheer in 3-4 min. beetgaar, spoel koud en laat goed uitlekken.
2
Pel de knoflook, schil de gember en verwijder de zaadlijsten van de rode peper. Hak alles fijn. Snijd het groen van de bosui in ringen. Voeg deze ingrediënten samen in een hittebestendige kom en voeg de sesamzaadjes, chilivlokken, knoflook- en gemberpoeder toe.
3
Verhit de wokolie tot ongeveer 160-180°C. Geen temperatuurmeter? Laat dan een druppel water in de olie vallen. Als het direct begint te knetteren is de olie op de juiste temperatuur. Giet de hete olie over de kruiden in de kom.
4
Voeg de soja-, oestersaus en gembersiroop toe aan het kruidenmengsel. Meng goed door elkaar. Meng de kool door het saus-kruidenmengsel. Verdeel de kool in gelijke porties.

Tip: Voeg een gebakken ei toe aan de kool vlak vóór je het mengt met het saus-kruidenmengsel voor een extra smaakdimensie.

Traditioneel Chinees eten

Als wij in Nederland aan Chinees eten denken, komen we al snel uit bij de afhaalmaaltijden van de Chinees om de hoek. Veelvoorkomende maaltijden zijn dan bami, nasi en babi pangang. Maar laten dit nou net gerechten zijn die gewoonlijk niet gegeten worden in China. Maar wat is dan wel traditioneel Chinees eten? Wij zetten een paar gerechten voor je op een rij.

  1. Pekingeend
    Pekingeend is een super traditioneel gerecht in China. De eend wordt geserveerd in een dun pannenkoekje met komkommer, sojasaus, een beetje suiker en groente. En een leuk weetje: meestal maakt de kok dit voor je neus klaar. Een echte aanrader dus om dit gerecht in China te bestellen.
  2. Hot Pot
    Misschien ken je de nieuwe trend wel: hot pot. Het is een grote pan soep waar je veel lekkere groenten en vlees in kookt. Er zijn ontzettend veel variaties en elke regio of provincie heeft een eigen versie.
  3. Hong Shao Rou
    Dit Chinese gerecht is rood buikspek van het varken. Het wordt bereidt met gember, knoflook, chilipeper, sojasaus, rijstwijn en suiker.
  4. Dumplings
    Een stuk bekender in Nederland zijn de dumplings. Dit Chinese gerecht wordt in China gegeten als ontbijt, lunch of diner en zijn er in verschillende soorten en maten.
  5. XiaLongBao
    Dit Chinese gerechtje lijkt op een dumpling, maar is gevuld met een vulling (zoals vlees of groente) en soep. Een verrassend pakketje dus!

 

Meer Chinese recepten
Op onze website vind je meer Chinees geïnspireerde recepten. Klik hier om ze te bekijken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Soja
  • Pinda

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via