frittata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Frittata met tomaat, olijven, spekjes en kaas

Kliekjes groenten of beleg over? Ga op Italiaanse tour! Voor een frittata zijn slechts een paar ingrediënten nodig. Lekker als ontbijt, lunch of diner. Frittata is ook lekker met een salade erbij. Garneer met extra cherrytomaatjes of olijven.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept frittata met tomaat, olijven, spekjes en kaas

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Was en snijd de paprika in reepjes van ongeveer 2 cm breed. Halveer de olijven en de cherrytomaatjes.
2
Klop de eieren met de melk, de helft van de kaas en Italiaanse kruiden in een kommetje.
3
Meng de groenten en olijven door het eimengsel. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Voeg de resterende kaas en tomaatjes toe en roer door.
4
Bak de spekjes in een koekenpan, zonder olie, een beetje knapperig. Zodra ze beginnen te kleuren, voeg het eimengsel toe. Roer een keer door en doe de deksel op de pan. Als het mengsel volledig gestold is, is deze goed. Afhankelijk van de temperatuur en grootte van de pan zal dit 10-15 min. duren.
5
Laat de frittata uit de pan op een bord glijden.
6
Serveer op een bord of schaal.
7
Garneer met een handje rucola en serveer de resterende rucola als salade.

Wat is het verschil tussen frittata en omelet?

Hoewel frittata en omelet op elkaar lijken, zijn er meerdere verschillen te ontdekken. Een omelet is meestal gevuld met kaas, groenten, vlees of kruiden. Een frittata bevat doorgaans meer vullingen, zoals aardappelen, uien, tomaten, champignons, enz.

Daarnaast is de bereidingswijze ook anders. Een omelet wordt traditioneel gemaakt door de eieren te klutsen en in een koekenpan te bakken, vervolgens de vulling erop te leggen en de omelet dubbel te vouwen. Een frittata wordt daarentegen eerst gebakken op het fornuis en vervolgens in de oven afgebakken. De vulling wordt meestal in de pan gebakken voordat de eieren worden toegevoegd.

Een lekker recept voor omelet? Probeer deze pittige omelet met spitskool.

Wat is frittata?

Frittata is een Italiaans eiergerecht dat lijkt op een omelet of een hartige taart. Het bestaat uit een mengsel van eieren en verschillende vullingen zoals groenten, kaas, vlees en kruiden die in een pan worden gebakken en soms daarna in de oven worden afgebakken. Frittata’s kunnen warm of koud gegeten worden en zijn vaak een goede manier om restjes op te maken, omdat bijna alles als vulling kan dienen.

Wat eet je bij frittata?

Door de vullende ingrediënten van frittata is het al een gerecht op zich, mocht je hierbij iets willen eten is het altijd lekker om een salade te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via