Kliekjes groenten of beleg over? Ga op Italiaanse tour! Voor een frittata zijn slechts een paar ingrediënten nodig. Lekker als ontbijt, lunch of diner. Frittata is ook lekker met een salade erbij. Garneer met extra cherrytomaatjes of olijven.
Hoewel frittata en omelet op elkaar lijken, zijn er meerdere verschillen te ontdekken. Een omelet is meestal gevuld met kaas, groenten, vlees of kruiden. Een frittata bevat doorgaans meer vullingen, zoals aardappelen, uien, tomaten, champignons, enz.
Daarnaast is de bereidingswijze ook anders. Een omelet wordt traditioneel gemaakt door de eieren te klutsen en in een koekenpan te bakken, vervolgens de vulling erop te leggen en de omelet dubbel te vouwen. Een frittata wordt daarentegen eerst gebakken op het fornuis en vervolgens in de oven afgebakken. De vulling wordt meestal in de pan gebakken voordat de eieren worden toegevoegd.
Een lekker recept voor omelet? Probeer deze pittige omelet met spitskool.
Frittata is een Italiaans eiergerecht dat lijkt op een omelet of een hartige taart. Het bestaat uit een mengsel van eieren en verschillende vullingen zoals groenten, kaas, vlees en kruiden die in een pan worden gebakken en soms daarna in de oven worden afgebakken. Frittata’s kunnen warm of koud gegeten worden en zijn vaak een goede manier om restjes op te maken, omdat bijna alles als vulling kan dienen.
Door de vullende ingrediënten van frittata is het al een gerecht op zich, mocht je hierbij iets willen eten is het altijd lekker om een salade te maken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment