frittata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Frittata met tomaat, olijven, spekjes en kaas

Kliekjes groenten of beleg over? Ga op Italiaanse tour! Voor een frittata zijn slechts een paar ingrediënten nodig. Lekker als ontbijt, lunch of diner. Frittata is ook lekker met een salade erbij. Garneer met extra cherrytomaatjes of olijven.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept frittata met tomaat, olijven, spekjes en kaas

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was en snijd de paprika in reepjes van ongeveer 2 cm breed. Halveer de olijven en de cherrytomaatjes.
2
Klop de eieren met de melk, de helft van de kaas en Italiaanse kruiden in een kommetje.
3
Meng de groenten en olijven door het eimengsel. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Voeg de resterende kaas en tomaatjes toe en roer door.
4
Bak de spekjes in een koekenpan, zonder olie, een beetje knapperig. Zodra ze beginnen te kleuren, voeg het eimengsel toe. Roer een keer door en doe de deksel op de pan. Als het mengsel volledig gestold is, is deze goed. Afhankelijk van de temperatuur en grootte van de pan zal dit 10-15 min. duren.
5
Laat de frittata uit de pan op een bord glijden.
6
Serveer op een bord of schaal.
7
Garneer met een handje rucola en serveer de resterende rucola als salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via