Met dit heerlijke recept geef je wat extra pit aan je omelet! Deze omelet wordt namelijk op smaak gebracht met sambal badjak (probeer ook eens onze sambal bawang). Wij toppen de omelet af met spitskool voor een frisse toevoeging.
Het verschil tussen een omelet en een uitsmijter zit in de melk. Bij een omelet voeg je wat melk toe nadat je de eieren vooraf heb geklutst. Bij een uitsmijter voeg je daarentegen geen melk toe. Door het klutsen is een omelet vaak wat luchtiger. Bij een uitsmijter blijft de dooier heel.
Een goede en luchtige omelet maak je door het ei goed te klutsen en vervolgens op laag vuur te bakken. Haal de omelet vlak voordat hij gaar is van het vuur. De omelet gaart dan verder door de warmte uit de pan. Op dit moment kun je de omelet beleggen met wat je verder lekker vindt! Denk aan cherrytomaten, ui, verse kruiden en geraspte kaas bijvoorbeeld.
Melk geeft meer vocht aan een omelet. Het zorgt er dus ook wel voor dat je omelet iets minder snel droog wordt. Een omelet kan ook zonder melk nog ontzettend lekker zijn. In het recept van de pittige omelet met spitskool is geen melk meegenomen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment