Pittige Omelet Met Spitskool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Pittige omelet met spitskool

Met dit heerlijke recept geef je wat extra pit aan je omelet! Deze omelet wordt namelijk op smaak gebracht met sambal badjak (probeer ook eens onze sambal bawang). Wij toppen de omelet af met spitskool voor een frisse toevoeging.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept pittige omelet met spitskool

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de lente-ui in ringen en de knoflook en gepelde garnalen fijn. Kluts de eieren en breng op smaak met sambal, peper en zout en voeg de lente-ui, garnalen en knoflook toe.
2
Verwarm de olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet aan één kant op middelhoog vuur in 4 à 5 min goudbruin. Bak vervolgens de andere kant in 3 min. goudbruin.
3
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Leg de warme omelet op een bord en top af met spitskool. Serveer eventueel met extra sambal.

Wat is het verschil tussen een omelet en een uitsmijter?

Het verschil tussen een omelet en een uitsmijter zit in de melk. Bij een omelet voeg je wat melk toe nadat je de eieren vooraf heb geklutst. Bij een uitsmijter voeg je daarentegen geen melk toe. Door het klutsen is een omelet vaak wat luchtiger. Bij een uitsmijter blijft de dooier heel.

Hoe maak ik een goede, luchtige omelet?

Een goede en luchtige omelet maak je door het ei goed te klutsen en vervolgens op laag vuur te bakken. Haal de omelet vlak voordat hij gaar is van het vuur. De omelet gaart dan verder door de warmte uit de pan. Op dit moment kun je de omelet beleggen met wat je verder lekker vindt! Denk aan cherrytomaten, ui, verse kruiden en geraspte kaas bijvoorbeeld.

Waarom wordt er soms melk in een omelet gedaan?

Melk geeft meer vocht aan een omelet. Het zorgt er dus ook wel voor dat je omelet iets minder snel droog wordt. Een omelet kan ook zonder melk nog ontzettend lekker zijn. In het recept van de pittige omelet met spitskool is geen melk meegenomen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Pinda
  • Vis
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Ei
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via