Fruitsalade met gegrilde kip en frambozendressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Fruitsalade met gegrilde kip en frambozendressing

Rood fruit in een hartig gerecht? Dat kan prima! Wij bewijzen het met deze fruitsalade met gegrilde kip en frambozendressing. Aardbeien, bosbessen, frambozen…kies zelf jouw favoriete fruit!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept fruitsalade met gegrilde kip en frambozendressing

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
1
Verhit een grillpan, wrijf de kipfilets in met 1 el olijfolie en gril ze in 5 min. per kant goudbruin en gaar, keer regelmatig om. Breng de kipfilets op smaak met peper en zout en snijd door de midden.
2
Meng de rode ui, frambozenjam, 2 el olijfolie en de rode wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3
Maak het fruit schoon en snijd grote stukken fruit wat kleiner. Meng de gemengde sla met de frambozendressing en verdeel over de borden. Leg het rood fruit en de kipfilets op de sla. Garneer met bosui.

Hoe lang van te voren kun je een fruitsalade maken?

Wil je bij het maken van de fruitsalade hem liever nog even bewaren in plaats van meteen op te eten? Het is ook prima van tevoren te maken. Je kunt hem tot 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Voeg er wat limoen- of citroensap aan toe dan blijft hij langer houdbaar.

Hoe lang kun je een fruitsalade bewaren?

Heb je een lekkere fruitsalade gemaakt en ben je benieuwd hoe lang je hem kunt bewaren? Zet het voor maximaal 2 dagen afgesloten in de koelkast. Wil je ervoor zorgen dat hij lekker blijft qua smaak? Voeg dan wat citroen- of limoensap toe.

Welk fruit past nog meer in een fruitsalade?

Voor het toevoegen van fruit in een fruitsalade zijn de keuzes eindeloos. Je kunt al het fruit kiezen dat je zelf wilt, dus kies vooral wat je zelf lekker vindt. Zorg dat het fruit vers is, want dat is natuurlijk het lekkerst!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via