Knoflook: wij zijn er dol op. Knoflook kan je op de bekende manier verwerken in gerechten, maar je kan het ook poffen in de oven. De smaak van gepofte knoflook is heerlijk. We hebben het in dit recept omgetoverd tot boter. De combinatie van honing en salie smaakt erg goed bij de gepofte knoflook. Deze moet je echt eens proberen! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.
Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Wanneer je nog nooit gepofte knoflook hebt geproefd, zul je versteld staan van de smaak. Normaalgesproken heeft een rauwe knoflook een scherpe en iets pittige smaak, maar de smaak van gepofte knoflook is juist zacht en iets zoetig.
Maar hoe maak je nou een goede gepofte knoflook? Het geheim: tijd. Als je weinig tijd hebt zou je denken dat het genoeg is om de knoflook snel op hoge temperatuur te poffen. Maar helaas werkt dit niet zo. Het beste resultaat wordt namelijk bereidt door de knoflook op lage temperatuur langzaam te poffen.
Heb je de boter al eens geprobeerd, en wil je graag vaker gepofte knoflook gebruiken? Probeer dan eens het recept voor peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde. De zachte smaak van de gepofte knoflook gaat goed samen met het pittige van de salsa. En ook in dit recept voor halloumi van de barbecue gebruiken we gepofte knoflook. Heerlijk!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment