Gepofte Knoflookboter Met Honing En Salie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gepofte knoflookboter met honing en salie

Knoflook: wij zijn er dol op. Knoflook kan je op de bekende manier verwerken in gerechten, maar je kan het ook poffen in de oven. De smaak van gepofte knoflook is heerlijk. We hebben het in dit recept omgetoverd tot boter. De combinatie van honing en salie smaakt erg goed bij de gepofte knoflook. Deze moet je echt eens proberen! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept gepofte knoflookboter met honing en salie

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Haal de boter uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2
Snijd het topje van de knoflookbol eraf, zodat alle knoflookteentjes zichtbaar zijn. Leg de knoflook op aluminiumfolie en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Verpak de knoflook in aluminiumfolie en plaats op een bakplaat midden in de oven voor minimaal 1 uur.
3
Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter wordt van kleur is deze genoeg opgeklopt.
4
Neem 4 tot 6 teentjes knoflook uit de bol gepofte knoflook (afhankelijk van gewenste smaak en grootte van de teentjes). De overige knoflook kun je 7 dagen bewaren in de koelkast en als smaakmaker gebruiken voor talloze andere gerechten.
5
Pureer de knoflook met een vork en hak de salie. Schep dit samen met de honing door de opgeklopte boter en breng op smaak met zeezout.
6
Serveer de knoflookboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

 

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

 

Gepofte knoflook

Wanneer je nog nooit gepofte knoflook hebt geproefd, zul je versteld staan van de smaak. Normaalgesproken heeft een rauwe knoflook een scherpe en iets pittige smaak, maar de smaak van gepofte knoflook is juist zacht en iets zoetig.

Maar hoe maak je nou een goede gepofte knoflook? Het geheim: tijd. Als je weinig tijd hebt zou je denken dat het genoeg is om de knoflook snel op hoge temperatuur te poffen. Maar helaas werkt dit niet zo. Het beste resultaat wordt namelijk bereidt door de knoflook op lage temperatuur langzaam te poffen.

Meer recepten met gepofte knoflook

Heb je de boter al eens geprobeerd, en wil je graag vaker gepofte knoflook gebruiken? Probeer dan eens het recept voor peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde. De zachte smaak van de gepofte knoflook gaat goed samen met het pittige van de salsa. En ook in dit recept voor halloumi van de barbecue gebruiken we gepofte knoflook. Heerlijk!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via