Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat vis

Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde

Rosbief is een klassieker. Wij serveren een peperrosbief met gepofte knoflook en een heerlijke salsa verde. De kruidige groene saus voegt veel smaak en pit toe aan dit gerecht. Je gasten gaan ervan smullen!

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze klassieke kersttafel voor een compleet menu.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Voor salsa verde
Keukenbenodigdheden

Recept peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Maal het venkelzaad, zeezout en de peperkorrels grof met een vijzel of keukenmachine en strooi op een bord. Dep de rosbief droog en rol aan alle kanten door het pepermengsel. Druk de rosbief goed aan. Laat 1 uur op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de oven voor op 125°C. Verhit de roomboter in een ovenbestendige pan op hoog vuur en laat deze bruin kleuren, maar brand de boter niet aan. Bak het vlees rondom bruin en prik een vleesthermometer in de rosbief. Snijd de bol knoflook horizontaal doormidden en verpak in aluminiumfolie. Zet de oven terug naar 90°C en zet de rosbief in de pan zonder deksel en knoflook in de oven. Als de rosbief een kerntemperatuur van 45°C heeft, is deze klaar. Haal de rosbief en de knoflook uit de oven.
3
Voor de salsa verde: Pel voor de salsa verde de ui en knoflook en snijd grof. Maal deze samen met kappertjes, ansjovis, 8 takjes peterselie, 4 takjes basilicum, olijfolie, honing en het sap van de citroen in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg naar smaak peper en zout toe.
4
Verwijder de aluminiumfolie van de knoflook en snijd de rosbief in plakken. Verdeel de salsa verde over een bord en leg de rosbief erop. Garneer met de knoflook, basilicum en peterselie.
5
Serveer met andere gerechten van de kersttafel.
LICHT Anares Rioja DOCa Reserva 18
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

De Añares Rioja Reserva is ontzettend lekker bij een mooi stuk rood vlees, zoals de peperrosbief in dit recept. Deze houtgerijpte wijn heeft meerdere prijzen gewonnen, en wij begrijpen heel goed waarom. Een zeer fraaie wijnspijscombinatie!

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via