Halloumi Met Koffierub Van De Bbq
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min

Halloumi met koffierub van de BBQ

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 30min
1
Pel en snijd de ui in ringen. Voeg de gesneden ui samen met het water, de appelazijn, suiker en 1/3 van het zout toe aan een steelpan en laat 10 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen. Laat 1 uur rusten in de koelkast en laat daarna uitlekken.
2
Snijd de knoflookbol in de breedte doormidden, smeer in met olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Leg 45 min. op indirect vuur op de barbecue totdat de knoflook zacht en smeuïg is.
3
Meng de koffie, paprikapoeder, knoflookpoeder, 1/3 van het zout, de bruine suiker en de tijm in een ondiepe schaal. Snijd de halloumi in 4 gelijke, langwerpige stukken en rijg op een spies. Haal de halloumispies door de koffierub. Gril de spiezen ongeveer 5 min. op de barbecue op direct vuur.
4
Halveer de romaine sla in de lengte. Gril de naanbroden en romaine sla mee op de barbecue. Haal van de barbecue zodra er bruine grillstrepen ontstaan.
5
Maak ondertussen de yoghurtsaus. Knijp een halve bol gepofte knoflook uit boven een kom en meng met de Griekse yoghurt, chilivlokken, limoenrasp en de rest van het zout.
6
Serveer de halloumispiezen, gegrilde romaine sla, ingelegde uien, naanbroden en overgebleven gepofte knoflook op een mooie grote schaal.