Deze geroosterde pittige notenmix met gochujang is de perfecte borrelsnack met een pittige twist. De combinatie van knapperige noten en een hartig-zoete coating maakt dit een onweerstaanbare traktatie voor bij een borrel. Makkelijk te maken en ideaal om te delen!
Maak je kleurrijke borrelplank compleet met de andere recepten van de sharing plank van Nigel.
Heb jij al eens van gochujang gehoord? Gochujang is een Koreaanse chilipasta gemaakt van rode pepers, gefermenteerde sojabonen, rijstmeel en zout. Het wordt dus in tal van recepten uit de Koreaanse keuken gebruikt en wordt met de dag populairder in Nederland. Vroeger werd het vooral gebruikt als smaakmaker in soepen en stoofschotels, maar nu wordt het ook gebruikt als marinade van vlees én dus ook als smaakmaker voor deze geroosterde notenmix.
Hoewel veel mensen denken dat gochujang pittig is, heeft het juist een zoetige, fijne pittigheid. Het is milder dan sriracha en sambal door de toevoeging van rijstmeel. Hierdoor is het ideaal voor wanneer je wel wat meer pit in je eten wilt, maar niet dat het té pittig wordt. Wel ligt de pittigheid van gochujang aan de rijpingstijd van de pasta. Verder heeft gochujang een ‘umami’-smaak, oftewel de 5e basissmaak, net als ingrediënten zoals bouillon, paddenstoelen of kaas.
Heb je gochujang in huis gehaald, maar heb je geen idee wat je ermee moet? Wij helpen je graag een handje. Zoek je een lekker borrelhapje met gochujang, dan is de geroosterde pittige notenmix zeker aan te raden, of deze crispy rijstpapier rolletjes met garnalen. Liever een recept voor het avondeten? Probeer dan eens deze Korean BBQ beef rice stack of ga voor sesam pinda noodles met sticky chicken. Ook voor een lunch recept kan je gochujang gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld verwerkt in deze smaakvolle kimchi tosti.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment