Print opties

Sluiten

Gepofte knoflookboter met honing en salie

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Haal de boter uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2
Snijd het topje van de knoflookbol eraf, zodat alle knoflookteentjes zichtbaar zijn. Leg de knoflook op aluminiumfolie en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Verpak de knoflook in aluminiumfolie en plaats op een bakplaat midden in de oven voor minimaal 1 uur.
3
Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter wordt van kleur is deze genoeg opgeklopt.
4
Neem 4 tot 6 teentjes knoflook uit de bol gepofte knoflook (afhankelijk van gewenste smaak en grootte van de teentjes). De overige knoflook kun je 7 dagen bewaren in de koelkast en als smaakmaker gebruiken voor talloze andere gerechten.
5
Pureer de knoflook met een vork en hak de salie. Schep dit samen met de honing door de opgeklopte boter en breng op smaak met zeezout.
6
Serveer de knoflookboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.