Onmisbaar op de borrelplank: kruidenboter! Kruidenboters zijn er in allerlei soorten en smaken. Wil je zelf heerlijke en kleurrijke kruidenboters maken? Bekijk dan deze sharingplank van onze Eatertainer Ritchie, waar hij 10 verschillende soorten kruidenboters bereid heeft.
Zin in de klassieke kruidenboter? Of misschien toch de uitdagende spinazie-ansjovisboter? Van deze speciale kruidenboters zullen je vrienden zeker onder de indruk zijn. Ze zijn snel en makkelijk te maken dus zeker de moeite waard om te maken tijdens de eerstvolgende borrelavond.
Weet jij waar de klassieke kruidenboter is ontstaan? Niet in Parijs, zoals veel mensen denken. De klassieke kruidenboter is namelijk ontstaan in het Zwitserse Genève. De verwarring is niet gek: de kruidenboter werd, en wordt nog steeds geserveerd in het restaurant ‘Café de Paris’ in Genève. Dit recept bestaat uit maar liefst 24 ingrediënten! Wil jij een makkelijke, maar net zo lekkere versie maken van deze klassieker? Check dan het recept voor de klassieke kruidenboter van onze Eatertainer Ritchie.
Naast dat kruidenboter natuurlijk heerlijk is op stokbrood, kun je nog veel meer met kruidenboter! Bak bijvoorbeeld eens je aardappeltjes in een van de kruidenboters. Dat maakt je gerecht toch net wat specialer. Of wat dacht je van een biefstuk op de BBQ met kruidenboter? Serveer het biefstuk vlak voor het serveren met een klein klontje kruidenboter. Ook bij het gourmetten kan een kruidenboter-variant niet ontbreken: bak de garnaaltjes bijvoorbeeld in de gepofte knoflookboter met honing en salie voor zelfgemaakte knoflookgarnaaltjes!
Kijk hieronder voor nog meer recepten waar je de normale boter kunt vervangen voor een van de zelfgemaakte kruidenboters.
Kruidenboters kun je makkelijk een tijdje bewaren. Maak een rol van de boter in huishoudfolie en laat de rol hard worden in de koelkast. Vervolgens kun je er makkelijk plakjes van snijden en deze invriezen. Benieuwd hoe je een kruidenboter rol maakt? Bekijk onze how-to video onderaan ons klassieke kruidenboter recept. Wist je dat de kruidenboter in de vriezer tot wel 6 maanden houdbaar is? Haal een paar uur voor gebruik een plakje uit de vriezer en laat deze geleidelijk ontdooien in de koelkast. Wanneer je de kruidenboter ontdooit, is deze nog ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar in de koelkast.
Kruidenboters zijn altijd heerlijk om toe te voegen aan een borrelplank, op je broodje of als smaakversterker bij een vleesgerecht. Deze zelfgemaakte kruidenboter maak je met roomboter, verse rozemarijn, tijm en salie. Binnen 10 minuutjes heb je deze kruidenboter al bereid!