Print opties

Sluiten

Geroosterde tandoori bloemkool

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bladeren van de bloemkool.
2
Meng de Verstegen WSB – Tandoori Masala met de olijfolie. Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de tandoori olie over de bloemkool. Rooster de bloemkool in 50 min. gaar in de oven.
3
Rasp ondertussen de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp met de tahine, het Verstegen Zeezout en het water tot een dressing.
4
Verhit een pan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Roer regelmatig door zodat het niet verband. Snijd de bosui in schuine ringen.
5
Haal de bloemkool uit de oven en leg op een groot bord. Verdeel de tahinedressing, bosui en amandelschaafsel over de bloemkool. Garneer met de granaatappelpitten en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.