In samenwerking met:
Bloemkoolrijst Met Groente, Gele Curry En Ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolrijst met groenten, gele curry en ei

In dit koolhydraatarme recept maak je de bloemkoolrijst helemaal zelf. Net zo makkelijk en ook nog eens veel lekkerder! Serveer met diverse groenten en gele curry kruidenpasta en je hebt een smaakvolle gele curry.

Dit vegetarische recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bloemkoolrijst met groenten, gele curry en ei

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.
2
Maal de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.
3
Verhit ½ van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroenten 4 min. Voeg de gele curry kruidenpasta en kokosmelk toe en verwarm 3 min.
4
Verhit ondertussen de overige sesamolie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groenten en eieren over de kommen of diepe borden.

Tip: geen keukenmachine in huis? Kies dan kant-en-klare bloemkoolrijst.

Combinatietip: top de curry af met grofgesneden koriander voor een lekkere touch!

Aan de slag met groenterijst

Groenterijst is een populair alternatief voor traditionele rijst en biedt een koolhydraatarme optie die perfect past in een dieet of wanneer je op zoek bent naar gezonde recepten. Gemaakt van fijngemalen groenten, zoals bloemkool of broccoli, is deze rijst niet alleen voedzaam maar ook verrassend veelzijdig. Met groenterijst kan je eindeloos variëren en op die manier genieten van heerlijke gerechten, terwijl je eenvoudig meer groenten aan je maaltijden toevoegt. Eén van de bekendste opties is bloemkoolrijst, wat wordt gemaakt door bloemkool fijn te malen tot de textuur van rijstkorrels. Deze groenterijst heeft een milde smaak en past perfect bij curry’s, roerbakgerechten en salades. Je kan bloemkoolrijst gemakkelijk zelf maken met een keukenmachine of kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

Een andere optie is broccolirijst. Broccolirijst is een kleurrijke en voedzame keuze die rijk is aan vitaminen en mineralen. Deze variant heeft een iets sterkere smaak dan bloemkoolrijst en combineert heerlijk met vis, kip of een frisse yoghurtsaus. Gebruik broccolirijst als basis voor een poké bowl of als bijgerecht bij een Aziatisch gerecht zoals deze fried broccolirice met Thaise saté. Naast bloemkool- en broccolirijst kun je ook experimenteren met andere groenten, zoals courgette, wortel of pompoen. Courgetterijst is bijvoorbeeld ideaal voor lichte, zomerse gerechten, terwijl pompoenrijst een zoete en hartige smaak toevoegt aan herfstmaaltijden. Tomatenrijst maakt een gerecht weer heerlijk romig.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?