Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gezondere magnums met framboos, pure chocolade en pistache

IJs maken hoeft echt niet moeilijk te zijn! Met dit recept maak je niet alleen zelf je eigen magnums, door fruit te gebruiken maak je ze ook nog eens een stuk gezonder dan wanneer je ze bij de supermarkt koopt. Een leuk projectje, ook om samen met kinderen te maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gezondere magnums met framboos, pure chocolade en pistache

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Doe de framboos samen met de banaan, Griekse yoghurt, ahornsiroop en vanille-extract in een blender en mix tot een gladde massa. Verdeel dit over de ijsvormpjes en stop er stokjes in. Leg minstens 4 uur in de vriezer.
2
Smelt de pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Schenk de chocolade in een maatbeker. Pel de pistachenoten en hak ze heel fijn.
3
Dip de ijsjes in de chocolade, de chocolade zal meteen stollen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes en eet onmiddellijk op of zet opnieuw in de vriezer.

De lekkerste ijsjes voor de zomer

Warm weer vraagt om een verfrissend ijsje! Het liefst eten wij er iedere dag weer eentje. Zo’n traktatie is immers moeilijk te weerstaan. Naast de klassieke waterijsjes en roomijs kan je ook gemakkelijk je eigen ijsjes maken. Onze favoriete recepten zetten we graag voor je op een rijtje:

  1. Schepijs pecan-karamel: een gouden combinatie die het altijd goed doet. De knapperige smaak van pecannoten samen met de zoete karamel is er eentje voor in de boeken. Wij verwerken het in een lekker schepijs recept.
  2. Gezondere magnums: een iets gezonder recept voor ijs! Dit recept maken we namelijk met Griekse yoghurt, waardoor het een stuk gezonder is. Lekker met knapperige pistachenoten, pure chocolade en fruit als framboos en banaan.
  3. Snickers ijs met gezouten karamel: de smaak van Snickers, maar dan in de vorm van schepijs! Dit recept met knapperige pinda’s, pure chocolade, zachte nougat en zoete karamel is er eentje om je vingers (letterlijk) bij af te likken.
  4. Yoghurtijslolly met bosbessen: nog een recept wat gezonder is dan de klassiekers! Deze ijsjes maken we op basis van bosbessen, pure chocolade én witte chocolade. Tip: maak samen met de kids deze ijsjes, zeker weten dat ze het lekker vinden!
  5. Snickers-ijs met banaan: ook met fruit maak je gemakkelijk heerlijke ijs recepten. Zo is de basis van dit recept banaan! De banaan smeren we in met pindakaas, toppen we af met ongezouten pinda’s en zeezout, dippen we in pure chocolade met een vleugje kokosolie en zetten we vervolgens in de vriezer. Een paar uurtjes wachten en het genieten kan beginnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via