Snickers Ijsjes 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Snickers ijs

Hoe leuk is het om aan de slag te gaan met het zelf maken van ijsjes? Deze Snickers ijsjes zijn hier perfect voor! Je maakt ze met banaan, pindakaas, pinda’s en pure chocolade. Gezondere ijsjes dan wanneer je ze in de winkel koopt! Nadat je de ijsjes gemaakt hebt, zet je ze voor 3 uur in de vriezer om op te stijven. Kan je daarna genieten van jouw zelfgemaakte ijsje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept snickers ijs

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 20min
Kookmodus
1
Bekleed een bord of kleine (bak)plaat met bakpapier. Smelt de pure chocolade samen met de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
2
Halveer de bananen en prik er voorzichtig een ijsstokje in. Verdeel de pindakaas over de bananen en bedek de pindakaas met de pinda’s.
3
Dip de ijsjes in de pure chocolade zodat de pinda’s helemaal bedekt zijn met een laagje chocolade en leg voorzichtig op de bakplaat. Verdeel er een beetje zeezout overheen en zet voor 3 uur in de vriezer.

Snickers, favoriet van velen!

Is een Snickers jouw favoriete tussendoortje? Wij begrijpen wel waarom! Deze chocolade snack bestaat uit een luchtige vulling, karamel en pinda’s met daaromheen een laagje melkchocolade. Al in 1930 kwam de reep in Amerika op de markt, en inmiddels kan je het over heel de wereld kopen. Ontzettend fijn, want Snickers is één van onze favoriete snacks!

Naast dat je een reep Snickers kan eten als tussendoortje, maak je er ook heerlijke recepten mee. Dit snickers ijs is hier een heel mooi voorbeeld van, maar ook dit schepijs in de vorm van Snickers ijs met gezouten karamel is echt een aanrader. Je maakt het van vanille-ijs waar je chocolade, pinda’s, nougat, karamelfudge en gezouten karamelsaus aan toevoegt. Mix dit geheel goed en zet het voor minimaal 1 uur in de vriezer om op te stijven. Vervolgens kan je het ijs al serveren. Hoe makkelijk is dat? Serveer het met nog wat extra gezouten karamelsaus en het genieten kan beginnen!

Ook deze gezonde snickerkoekjes zijn echt een aanrader wanneer je dol bent op Snickers. Je maakt de koekjes met amandelmeel, wat zorgt voor een bewustere keuze. Daarnaast maak je dadelkaramel wat je verdeelt over de zelfgemaakte koekjes. Top af met grof gehakte pinda’s en verdeel hier de gesmolten chocolade overheen. Zet in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden en vervolgens kan je al aanvallen en proeven van jouw zelfgemaakte koekjes!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?