Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpan op laag tot middelhoog vuur. Hak intussen de chocolade in grove stukken. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en roer door tot deze gesmolten is. Laat iets afkoelen.
2
Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker in 5 tot 10 min. luchtig met behulp van een handmixer of keukenmachine. Hak de amandelen grof. Breek de helft van de Toblerone tot de kenmerkende vorm, hak de rest grof.
3
Voeg al mixend het boter-chocolademengsel toe aan de eieren. Mix 1 tot 2 min. door op lage snelheid. Zeef het cacaopoeder, bakpoeder en amandelmeel en spatel het door het beslag. Voeg de gehakte amandelen en gehakte Toblerone toe en spatel door.
4
Schep het beslag in het cakeblik. Leg de stukken Toblerone op het beslag en druk lichtjes aan. Bak de brownie 25 tot 30 min. in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en verdeel in 12 porties.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.