Verwarm de oven voor op 240ºC. Snijd het lamsrack van het bot af, zodat je kleinere stukjes overhoud.
2
Meng in een kommetje ¾ van de olijfolie en de gedroogde oregano door elkaar. Pers de citroen en knoflook hierboven uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm en roer door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
3
Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Leg in een ovenschaal, besprenkel met de helft van het oliemengsel en zet de ovenschaal 20 min. in de oven.
4
Maak ondertussen de salade. Giet de bonen af, spoel ze na met koud water en laat goed uitlekken. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Halveer de olijven en hak de dille fijn. Meng de bonen, uienringen, dille en olijven in een saladeschaal en schenk de rest van het oliemengsel erover. Schep door elkaar en garneer met feta.
5
Verhit ¼ van de olijfolie in een koekenpan en bak het lamsvlees 1 min. per kant. Leg op de aardappelen in de ovenschaal. Verdeel 3 el van het oliemengsel uit de ovenschaal erover en zet de ovenschaal voor 4 à 5 min. terug in de oven.
6
Haal het lamsvlees en de aardappelen uit de oven en serveer met de bonensalade.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.