Hamburger met yoghurtsaus, rode ui en veldsla
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hamburger met yoghurtsaus, rode ui en veldsla

Een fris broodje hamburger met een romige saus. De saus is zelfgemaakt en kan dus aangepast worden naar smaak! Geen zin in een rundvleesburger? Probeer dan eens een burger van lamsvlees.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept hamburger met yoghurtsaus, rode ui en veldsla

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de rode ui in ringen en bak deze glazig in de boter. Haal de uien uit de pan en bak in dezelfde pan de burgers 4,5 min. per kant.
2
Hak ondertussen de muntblaadjes fijn en rasp de groene schil van de limoen. Pers vervolgens de limoen uit. Meng deze met de yoghurt, rasp en sap van de limoen, honing en komijnpoeder. Roer dit door elkaar tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd de broodjes open en rooster deze 2 min. in een droge pan zodat de binnenkanten iets krokant worden.
4
Beleg de broodjes met veldsla, de burger, saus en gebakken uien. Serveer de overige saus apart bij de burger.
Puglia_primitivo_wijn
Wijntip van Yves

Primitivo

Vroeger werd de primitivo veel gebruikt om slechte oogsten op te vangen door de sap te gebruiken in blends. Tegenwoordig is het een op zichzelf staande wijn en één van de populairste in Italië.

Paradiso 1954 Primitivo Puglia: vol en romig van smaak wat goed bij het romige van de yoghurtsaus past. Aanwezige tannines maar goed geïntegreerd, veel donker fruit (pruimen, mirte, bessen) en indrukken van specerijen. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Burgers
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via