jamabalaya
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Jambalaya met bonen en ananas

Jambalaya is een gerecht dat afkomstig is uit New Orleans. Het gerecht bestaat van origine uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van Franse “jambon”, dat ham betekent en ya, het oud Afrikaans woord voor rijst. Deze variant is vegetarisch en daarom met bonen en noten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept jambalaya met bonen en ananas

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui, was en snijd de paprika in reepjes van 0,5 cm dik en halveer de sperziebonen. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijst. Snijd in blokjes van 0,5 cm.
2
Verwarm de zonnebloemolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de gesnipperde ui en paprikareepjes licht aan. Voeg de cajunkruiden, sperziebonen, tomaat en rijst toe en laat 2 min. meebakken.
3
Voeg het water en het groentebouillonblokje toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 15 min. koken met een deksel op de pan, zonder door te roeren.
4
Laat de ananasstukjes en kidneybonen uitlekken. Voeg deze de laatste 2 min. toe aan het geheel. Voeg naar smaak tabasco toe en roer door.
5
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de cashewnoten. Strooi deze over het gerecht vlak voor het serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?