Print opties

Sluiten

Kabeljauw uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en zet apart.
2
Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1/4 olijfolie. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in de oven.
3
Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje. Haal van het vuur, voeg het sap van een citroen en 1/4 olijfolie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de citroensaus in een diep bord. Verdeel bloem over een ander diep bord en meng met cayennepeper en zout.
4
Haal de kabeljauwfilet eerst door de citroensaus en vervolgens door de bloem. Zorg dat de filet goed bedekt is met bloem en klop een beetje af. Bewaar de overgebleven citroensaus en zet apart.
5
Verwarm de overige olijfolie in een anti-aanbak koekenpan en bak de kabeljauwfilet ca. 1 min. aan beide kanten. Leg vervolgens de vis in de ovenschaal tussen de tomaatjes. Pel en pers de teentjes knoflook en voeg toe aan de citroensaus en roer door. Schenk de saus over de kabeljauw en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 8 tot 10 min. in de oven tot de vis in vlokken uit elkaar valt.
6
Hak ondertussen de peterselie fijn. Garneer de vis na het bakken met de peterselie en olijven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.