Smakelijke lekkernijen voor tijdens de december feestdagen
Wij Nederlanders zijn er, net als eigenlijk alle mensen wereldwijd, dol op: heerlijke lekkernijen voor tijdens de feestdagen! Naast uitgebreid gourmetten of een heerlijk diner, zijn er natuurlijk tal van zoete lekkernijen. Dit kan je heel goed serveren bij de koffie óf natuurlijk als dessert. Wij geven je een aantal tips voor zoete lekkernijen die je kan serveren tijdens de feestdagen!
- Kerststol: een traditioneel Nederlands kerstbrood, gevuld met rozijnen, krenten, sukade en amandelspijs. Het wordt vaak bestrooid met poedersuiker. Lekker voor bij de brunch! Deze gevlochten kerststol maak je helemaal zelf. Tip: maak de kerststol een dag van tevoren.
- Kerstkransjes: dit zijn kleine ronde koekjes die in de vorm van een kransje zijn gebakken en vaak worden versierd met gekleurde hagelslag of glazuur. Ook vind je in de supermarkten kerstkransjes van chocolade. Maar net wat jij lekker vindt!
- Speculaas: dit mag tijdens de Sinterklaas periode natuurlijk niet ontbreken. Speculaas is een kruidig koekje dat vaak in de vorm van Sinterklaasfiguren wordt gebakken, maar ook in andere vormen tijdens de kerstperiode.
- Oliebollen en appelflappen: dit zijn gefrituurde deegballen (oliebollen) en gefrituurd deeg met appelvulling (appelflappen) die traditioneel op oudejaarsavond worden gegeten. Erg lekker zijn deze Baileys sinaasappel oliebollen of de champagne oliebollen.
- IJstaart: lekker als dessert na een heerlijk diner! Deze ijstaart met vlokken is gemaakt van chocolade ijs én kaneelijs en afgetopt met slagroom, kaneel en chocoladevlokken.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden en er zijn natuurlijk nog veel meer lekkernijen die mensen tijdens de kerst in Nederland kunnen serveren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment