Verras je gasten eens met deze heerlijke champagne oliebollen! Door de rozijnen en krenten te wellen in champagne krijgen deze een lekkere twist. Top de oliebollen af met de klassieke poedersuiker en zoete kaneelsuiker. Een heerlijke variant op de traditionele oliebol.
Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes en drankjes van onze spetterende oud & nieuw tafel voor een complete borrel.
Oliebollen worden traditioneel gebakken in plantaardige olie met een hoog rookpunt, zoals zonnebloemolie, arachideolie of raapzaadolie. Deze oliën zijn geschikt om te frituren en kunnen hoge temperaturen bereiken zonder te verbranden.
Verse oliebollen kunnen het beste binnen enkele uren na het bakken worden gegeten, als ze nog warm en knapperig zijn. Je kunt ze maximaal 1-2 dagen afgedekt bewaren op kamertemperatuur of in de koelkast, maar de textuur en smaak kunnen hierdoor achteruitgaan.
De beste manier om oliebollen op te warmen is in de oven op 150-175 graden Celsius gedurende 5-10 minuten. In de airfryer kun je de oliebollen opwarmen op 150 graden Celsius gedurende 3-5 minuten. In de magnetron kun je de oliebollen opwarmen op maximaal vermogen gedurende 10-20 seconden per oliebol.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment