Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min

Champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukengerei
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 40min
1
Meng de rozijnen en krenten met 200 ml champagne en laat 30 min. wellen. Giet af en dep de rozijnen droog met keukenpapier.
2
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm (zorg dat het niet te heet wordt). Haal van het vuur en meng de lauwe melk met de suiker en gist en klop met een garde. Laat 10 min. staan. Het mengsel zou dan moeten schuimen doordat de gist actief is geworden.
3
Voeg de bloem, zout, ei, melkmengsel en gewelde rozijnen met het laatste deel champagne toe aan een grote mengkom en mix met een handmixer tot een egaal beslag. Leg een warme natte theedoek over de kom en laat een uur rijzen op een warme plek. Daarna hoort je beslag verdubbeld te zijn.
4
Roer je beslag voorzichtig en kort door zodat de lucht kan ontsnappen. Vul een bakje met 2 el olie. Verhit resterende olie in een (frituur)pan tot 180 graden. Leg alvast een bord klaar met een paar lagen keukenpapier erop. Haal een ijsschep of twee lepels door het bakje met olie zodat je beslag er makkelijk vanaf komt. Schep bollen uit het beslag en laat voorzichtig in de olie vallen. Keer de oliebollen na 3 min. om. Na ongeveer 6 min. zijn je oliebollen klaar, ze horen goudbruin te zijn. Schep uit de pan en leg op het bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken. Herhaal totdat het beslag op is.
5
Meng de kaneel met de suiker. Serveer de oliebollen met de poedersuiker en kaneelsuiker.
6
Serveer met andere drankjes en hapjes van de oud & nieuw tafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Hollands
Soort
Oliebollen
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via