IJstaart Met Vlokken 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

IJstaart met chocolade vlokken

Een fantastisch dessert met slechts 5 ingrediënten. Deze ijstaart is feestelijk en ontzettend lekker! De slagroom toeven met kaneel en chocolade vlokken maken het helemaal af. Serveer deze ijstaart als grand dessert tijdens het kerstdiner of maak hem voor de lekker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ijstaart met chocolade vlokken

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Bekleed een springvorm met bakpapier. Haal het ijs uit de diepvries en laat grotendeels ontdooien, zodat je het makkelijk uit kunt smeren.
2
Stort eerst het chocolade ijs op de bodem. Maak de bolle kant van een lepel warm onder de kraan en maak droog. Smeer het ijs evenredig uit over de bodem. Zet 15 min. in de vriezer om uit te harden. Herhaal met het kaneelijs. Zet minimaal 1 uur in de vriezer om uit te harden.
3
Verwijder de springvorm en zet de ijstaart op een plateau. Spuit toeven slagroom op de rand en besprenkel met de kaneel en chocolade vlokken.

Uitpakken met grootste desserts met Kerst

Het kerstdiner is niet compleet zonder een schitterende afsluiter. Van een romige witte chocolademousse met Frangelico tot een spectaculaire speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs, met deze toppers zet je zeker weten een verrukkelijk dessert op tafel:

  1. Semifreddo: een typisch Italiaans nagerecht is semifreddo. Met een textuur van bevroren mousse is dit dessert een favoriet van velen. Wij hebben een lekkere koffie semifreddo met meringue en chocolade schaafsel voor je klaarstaan.
  2. Appelcrumble: maak tijdens de feestdagen deze lekkere en makkelijke appelcrumble. Combineer het met een frisse mascarpone crème en een vleugje triple sec en je hebt een hartverwarmend dessert.
  3. Soesjestaart: ontzettend makkelijk om te maken, maar het resultaat is super feestelijk, deze soesjestaart met pistache en witte chocolade. De soesjes dip je in gesmolten witte chocolade en daarna bouw je ze op tot een taart. De taart maak je af met poedersuiker en rood fruit als frambozen, blauwe bessen en rode bessen.
  4. Kleine taartjes: naast een spectaculaire taart kan je ook kleine taartjes serveren. Net zo makkelijk en zo zijn de porties behapbaar. Vaak kan je ze al van tevoren voorbereiden, zoals deze banaan karamel zeezout taartjes, waardoor het alleen nog een kwestie van serveren is. Geen fan van karamel zeezout? Probeer dan deze koffie crème puffs of frisse sinaasappel cheesecake met mango, wat wordt gemaakt in kleine glaasjes.
  5. Stoofperen: tijdens het kerstdiner mogen stoofperen natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende manieren om stoofperen te verwerken in desserts. Denk aan een stoofperen galette met kaneelijs, stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop.
  6. Frisse scroppino: een heerlijk drankje wat perfect is als nagerecht of voor de afsluitende borrel. Deze mango-frambozen scroppino is een heerlijk verfrissende afsluiter. Of wat dacht je van deze mango passievrucht spoom? Zoet en zuur tegelijkertijd en ook lekker als tussengerecht.

De lekkerste recepten

De ijstaart met vlokken behoort zeker tot een van onze favorieten. Kan jij ook zo genieten van een goed gelukt recept? Bekijk de lekkerster recepten op de pagina en probeer ze uit!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via