Verwarm de oven voor op 180°C en vet de tulbandvorm in. Verwarm de ongezouten roomboter 30 sec. in de magnetron tot hij zacht is. Voeg de suiker en het vanille extract toe en mix met een handmixer tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en mix opnieuw. Voeg de volgende pas toe als het ei helemaal is opgenomen.
2
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix tot een luchtig beslag. Stort het beslag in de tulbandvorm en klop een paar keer met de vorm op het aanrecht, zodat het beslag evenredig is verdeeld en de luchtbellen eruit zijn. Schuif de tulband voor 60 min. in de oven. Laat de tulband helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
3
Klop ondertussen de roomkaas los met de poedersuiker en melk. Voeg eventueel extra melk toe totdat je de consistentie van glazuur bereikt. Schenk het glazuur over de rand van de afgekoelde tulband en garneer met de rode bessen en rozemarijn.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.