Kip Gyoza Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip gyoza

Zelf kip gyoza maken is een fijn klusje met een grote beloning. Zo’n klein, warm gestoomd deeghapje is immers moeilijk te weerstaan, al helemaal met een goddelijke dipsaus op basis van fijngesnipperde bosui. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kip gyoza

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Schil en rasp de gember. Doe het kippengehakt samen met de geraspte gember, 2/5 van de sojasaus, ½ van de sesamolie en de witte peper in een mengkom en meng tot al het vocht is opgenomen. Vul de gyoza vellen met een volle theelepel vulling en vouw deze dicht met plooien.
2
Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de gyoza goudbruin. Voeg het water toe en dek direct de pan af met een deksel. Stoom de gyoza 8 min. op laag vuur.
3
Snipper het groen van de bosui fijn. Meng met de rijstazijn, de overige sojasaus en de overige sesamolie. Serveer als dipsaus bij de kip gyoza.

Maak je eigen Aziatische borrelhapjes!

Heb jij al eens je eigen borrelhapjes uit de Aziatische keuken gemaakt? Zonde, want het is hartstikke leuk om te doen! Het kost misschien wat tijd om bijvoorbeeld gyoza’s te maken, maar het is een leuk werkje om te doen en lekker rustgevend. Met de vulling kan je eindeloos variëren en zelf je favoriete ingrediënten aan toevoegen, daarna moet je alleen nog mooie pakketjes vouwen en is het een kwestie van bakken en/of stomen. Het resultaat? Een heerlijk borrelhapje waar menig mens jaloers op is!

Een klassiek Aziatisch streetfood gerecht is natuurlijk de kip gyoza. Dit gestoomde deeghapje vullen we in dit recept met kipgehakt, wat we marineren in gember, sojasaus, sesamolie en witte peper. Serveer hierbij en heerlijke dipsaus op basis van rijstazijn, sojasaus, sesamolie en fijngesnipperde bosui en het genieten kan beginnen. Wil je juist eens iets anders dan de klassieker? Maak dan smashed gyoza met garnalen! Deze TikTok hype is er eentje die je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen. Je ‘smashed’ alle ingrediënten plat op het gyozavel, die je vervolgens bakt. In een hele korte tijd maak je deze smaakvolle borrelhapjes al en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Liever gyoza verwerken in een hoofdgerecht? Maak dan eens deze heerlijke pittige dumplingsoep. In Azië vind je dit gerecht terug op iedere menukaart en wij begrijpen heel goed waarom! Het is namelijk ontzettend smaakvol, je kan allerlei groenten (en dus ook restjes!) toevoegen aan de soep om met vullend te maken en de dumplings maken het geheel af.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via