Zelf kip gyoza maken is een fijn klusje met een grote beloning. Zo’n klein, warm gestoomd deeghapje is immers moeilijk te weerstaan, al helemaal met een goddelijke dipsaus op basis van fijngesnipperde bosui. Hiermee maak je gegarandeerd indruk op je gasten!
Heb jij al eens je eigen borrelhapjes uit de Aziatische keuken gemaakt? Zonde, want het is hartstikke leuk om te doen! Het kost misschien wat tijd om bijvoorbeeld gyoza’s te maken, maar het is een leuk werkje om te doen en lekker rustgevend. Met de vulling kan je eindeloos variëren en zelf je favoriete ingrediënten aan toevoegen, daarna moet je alleen nog mooie pakketjes vouwen en is het een kwestie van bakken en/of stomen. Het resultaat? Een heerlijk borrelhapje waar menig mens jaloers op is!
Een klassiek Aziatisch streetfood gerecht is natuurlijk de kip gyoza. Dit gestoomde deeghapje vullen we in dit recept met kipgehakt, wat we marineren in gember, sojasaus, sesamolie en witte peper. Serveer hierbij en heerlijke dipsaus op basis van rijstazijn, sojasaus, sesamolie en fijngesnipperde bosui en het genieten kan beginnen. Wil je juist eens iets anders dan de klassieker? Maak dan smashed gyoza met garnalen! Deze TikTok hype is er eentje die je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen. Je ‘smashed’ alle ingrediënten plat op het gyozavel, die je vervolgens bakt. In een hele korte tijd maak je deze smaakvolle borrelhapjes al en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Liever gyoza verwerken in een hoofdgerecht? Maak dan eens deze heerlijke pittige dumplingsoep. In Azië vind je dit gerecht terug op iedere menukaart en wij begrijpen heel goed waarom! Het is namelijk ontzettend smaakvol, je kan allerlei groenten (en dus ook restjes!) toevoegen aan de soep om met vullend te maken en de dumplings maken het geheel af.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment