Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pittige dumplingsoep

Pittige dumplingsoep, een gerecht dat je in Azië op vrijwel iedere menukaart terug ziet komen. Wij begrijpen wel waarom! Aan deze soep worden verschillende smaakmakers toegevoegd, waardoor het een enorm smaakvolle bouillon wordt die uiteraard gevuld wordt met dumplings. In dit recept kiezen we voor gember, knoflook, chilipeper en sojasaus als smaakmakers en vullen we de soep met kip gyoza’s, bosui en taugé.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige dumplingsoep

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Schil en rasp de gember. Pel en rasp de knoflook. Snijd de chilipeper in schuine ringen, verwijder eventueel de zaadjes.
2
Verhit de zonnebloemolie in een kookpan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook en chilipeper 2 min. aan. Draai het vuur laag, voeg het chilipoeder toe en bak 1 min. mee. Blus af met de sojasaus en runderbouillon. Breng het geheel rustig aan de kook.
3
Maak ondertussen de peultjes schoon. Snijd de topjes eraf en trek daarbij de harde draad mee. Voeg de peultjes en gyoza’s toe aan de bouillon, kook nog 4 tot 6 min. door.
4
Snijd de bosui in fijne ringen, voeg samen met de taugé toe aan de bouillon en kook nog 1 min. door.
5
Pluk de takjes koriander. Verdeel de soep over de borden en maak af met enkele blaadjes koriander.

Het verschil tussen dumplings, wonton en gyoza

Dumplings, wonton en gyoza, wat is het verschil eigenlijk? Het zijn allemaal Aziatische deeghapjes, maar toch verschillen ze van elkaar. Dumplings is een algemene term die verwijst naar gevulde deeghapjes uit verschillende keukens. De vulling kan bestaan uit groenten, vlees, zeevruchten, of een combinatie hiervan. Ze worden gestoomd, gekookt of gebakken, afhankelijk van de regionale traditie.

Wontons zijn een specifiek soort Chinese dumplings. Ze bestaan uit dunne, vierkante deegvellen gemaakt van tarwebloem, eieren en water, gevuld met gehakt vlees, meestal varkensvlees of garnalen, en soms groenten. Ze worden vaak gekookt en geserveerd in een bouillon, maar kunnen ook worden gefrituurd of gestoomd.

Gyoza is een Japanse variant. Ze hebben een dunne deeglaag, meestal gemaakt van tarwebloem, water en zout, en worden gevuld met gehakt varkensvlees, kool, knoflook, gember en andere smaakmakers. Gyoza zie je ook vaak met kip, garnalen of lekker veel groenten. Gyoza worden meestal eerst gebakken en vervolgens gestoomd, waardoor ze een knapperige onderkant en zachte bovenkant krijgen.

In het kort: dumplings is de overkoepelende term voor gevulde deeghapjes, wontons zijn Chinese dumplings met dunne vierkante deegvellen, en gyoza’s zijn Japanse dumplings met dunne deegvellen die gebakken en gestoomd worden.

Wil je graag een andere dumplingsoep proberen? Ga voor deze dumplingsoep met groenten en ei. Een vegetarisch gerecht met baby paksoi, snijbonen, wortel en bosui wat ook nog eens een koolhydraatarm recept is. Lekker veel groenten dus! Aan de slag met het zelf maken van gyoza’s? Het is makkelijker dan je denkt. Met dit recept zet je de gyoza’s in 30 minuten op tafel!

Ben je op zoek naar meer gezonde recepten? Bekijk alle gezonde recepten op Eatertainment.nl!

Meer inspiratie voor je weekmenu

Met dit lekkere gerecht kun je in één week afwisselen van de Aziatische, naar de Hollandse of Italiaanse keuken. Vul je weekmenu aan met de recepten van de pagina: Wat eten we vandaag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Soep
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via