kip madras
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip madras met sperziebonen en knoflookrijst

Kip Madras is een Indiase curry vernoemd naar de Zuid-Indiase stad Madras, die tegenwoordig Chennai heet. De curry bestaat uit stukjes kip en een kruidig-pittige tomatensaus en de crème fraîche zorgt ervoor dat de pit wat afneemt. Dit keer met knoflookrijst voor nog meer smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip madras met sperziebonen en knoflookrijst

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper 2/3 van de knoflookteentjes. Verhit de helft van de olijfolie in een hoge pan en fruit deze. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee.
2
Voeg daarna water toe, zodat de rijst net onder water staat. Laat langzaam koken tot al het vocht is verdwenen en de rijst zacht is. Mocht de rijst droogkoken voordat de rijst gaar is, voeg dan wat extra water toe. Kook ondertussen in een andere pan de sperziebonen beetgaar.
3
Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en de overige knoflook en fruit in de koekenpan. Snijd de kipfilet, paprika en tomaten in blokjes en bak deze samen met de madras kruiden gaar. Voeg de crème fraîche toe aan het geheel, meng en breng op smaak met peper en zout.
4
Snijd de takjes koriander fijn. Serveer de curry met de sperziebonen en rijst, garneer met de gesneden koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via