Een klassieker, maar dan nét wat anders: kogelbiefstuk met een zelfgemaakte port-tijmjus. Dit smaakvolle gerecht steelt de show tijdens het kerstdiner. Serveer de kogelbiefstuk op een bedje van romige pastinaakpuree, knapperige bimi en cantharellen en laat het diner beginnen!
Tip: geen tijd om zelf pastinaakchips te maken? Vervang deze dan door groentechips.
Kogelbiefstuk is een malse en smaakvolle biefstuk, afkomstig van het bovenste deel van de achtermuis van een rund. De naam kogel verwijst naar de kogelgewrichten in dit deel van het rund. Het vlees is fijn van structuur en bevat weinig vet, waardoor het geliefd is bij liefhebbers van mals en sappig rundvlees. Door zijn fijne structuur en het gebrek aan bindweefsel is het perfect geschikt voor snelle bereidingen, zoals bakken of grillen.
Ga je dit jaar met het kerstdiner aan de slag met kogelbiefstuk? Dan zijn er genoeg lekkere bijgerechten om erbij te serveren. Denk aan gebakken aardappeltjes, een romige aardappelgratin met truffel, tijm en Gruyère of zoete aardappel recepten zoals frietjes of gratin. Je kan er ook diverse groenten bij serveren zoals gegrilde asperges, een zelfgemaakte pastinaakpuree of champignons met knoflook en peterselie. Serveer de kogelbiefstuk met een klassieke saus zoals peperroomsaus, bearnaisesaus of ga voor een zelfgemaakte port-tijmjus. Een salade recept is ook altijd een goed idee, dit houdt het geheel lekker fris.
Combineer dit malse stuk vlees met een stevige rode wijn, denk aan Merlot of Malbec. Deze wijnen accentueren de smaken van de biefstuk en geven een luxe touch aan het gerecht. Je kan de biefstuk eventueel ook serveren met gekarameliseerde sjalotten of uien bovenop, of met een beetje truffelboter. Of ga net als dit recept voor kogelbiefstuk voor port-tijmjus, pastinaakpuree en groenten als bimi en cantharellen!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment