pepersaus
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pepersaus

Een goede pepersaus voegt veel smaak toe aan je gerecht en is helemaal niet moeilijk te maken. In traditionele recepten wordt vaak slagroom gebruikt, maar hier is gekozen voor een twist met koffiemelk. Pepersaus is heerlijk bij een biefstukje, maar ook lekker bij aardappeltjes, friet of groenten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept pepersaus

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Wanneer er geen belletjes meer zichtbaar zijn in de boter, voeg dan de bloem toe en roer door. Laat 1 min. garen en blus af met de vieux.
2
Breng het water aan de kook en voeg samen met het bouillonblokje al roerend toe aan de pan totdat er een gladde saus ontstaat. Voeg de koffiemelk toe en roer goed door.
3
Giet de ingelegde peperkorrels af, voeg toe aan de saus en roer door. Breng de saus op smaak met zwarte peper en witte peper.

Welk vlees is lekker bij pepersaus?

Pepersaus is een heerlijke saus met een pure, pittige smaak van peper. Het is een lekkere saus om te combineren met allerlei stukken vlees. Combineer het bijvoorbeeld met varkenshaas, biefstuk of kip.

Hoe maak je een pepersaus dikker?

Er zijn verschillende manieren om een pepersaus dikker te maken. Je kunt bijvoorbeeld maizena, bloem of aardappelzetmeel toevoegen en laten sudderen tot de gewenste dikte is bereikt. Ook kun je de saus inkoken of pureren met extra ingrediënten zoals broodkruimels of noten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via