Verwarm de oven en frituur voor op 180°C. Pel en snijd de knoflook en ui fijn, ris de blaadjes van de tijm en snijd 2 cm van de onderkant van de bimi.
2
Rasp de schil van de pastinaak en snijd ¾ in stukken van 4 cm. Schaaf de rest met een kaasschaaf in dunne plakken.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de stukken pastinaak in 10 min. gaar. Giet af, stamp tot een puree met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
4
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de bimi in 4 min. beetgaar.
5
Verhit een pan met 2/3 van de olijfolie en bak de biefstuk 12 min., draai halverwege om. Haal de biefstuk uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
6
Frituur ondertussen de overige pastinaak in 5 min. goudbruin en breng op smaak met zout.
7
Bak de ui en knoflook glazig in dezelfde pan als het vlees, voeg de roomboter en tijm toe. Blus af met de port en het water.
8
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de cantharellen in 7 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
9
Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel de pastinaakpuree, bimi en cantharellen over de borden. Leg hier de biefstuk op en serveer met de port-tijmjus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.