Koreaanse Gehaktballetjes Met Perzik Sriracha Saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus

Deze Koreaanse gehaktballetjes met een lichtpittige, zoete saus van perzik zijn perfect voor bij de borrel!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept koreaanse gehaktballetjes met perzik-sriracha saus

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C.
2
Meng het gehakt met ei, knoflook, sriracha, gember, lente ui, zout, peper en panko broodkruim.
3
Vorm kleine gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
4
Bak de gehaktballetjes 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
5
Meng ondertussen de perzikjam met de sojasaus en sriracha in een kom en schep hier de gehaktballetjes doorheen zodra ze klaar zijn, zodat alle gehaktballetjes bekleed zijn met een laagje saus.
6
Garneer met de bieslook en serveer met rijst en een frisse salade of als borrelhapje.

Gehaktballetjes, maar dan net even anders dan normaal. Deze Koreaanse gehaktballetjes zijn makkelijk te maken en vallen bij iedereen in de smaak. Door de sriracha hebben ze lekker een beetje pit. De perzik zorgt voor een beetje zoet. Lekker om te serveren bij de borrel!

Tip: Geen Hero Landfruit perzik in huis? Vervang deze dan door de Hero Original jam abrikozen of Hero minder zoet Abrikozen.

Hartige gerechten een zoete twist geven, geeft gerechten een heerlijke smaak. Net zoals bij dit gerecht heeft onze heerlijke tarte tatin met rode ui en bosbessen een verrassende, zoete twist, die je zeker een keer moet proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via