Frambozenkrans
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krans van croissantdeeg met frambozen

Deze krans gemaakt van croissantdeeg kan je delen met al je tafelgenoten! Het croissantdeeg besmeren we met frambozenjam, waardoor het een heerlijke, zoete traktatie wordt. Even afbakken in de oven, aftoppen met verse frambozen en bestuiven met poedersuiker en het genieten kan beginnen. Heerlijk voor bij de paasbrunch of het paasontbijt, maar ook als tussendoortje of voor bij de koffie of thee. Deze heerlijke lekkernij kan eigenlijk altijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept krans van croissantdeeg met frambozen

Kookmodus
Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol beide blikken croissantdeeg uit en leg ze in de lengte naast elkaar. Laat de twee lappen deeg ietsje overlappen. Knijp nu alle naadjes van de voor geperforeerde croissants dicht en druk de twee lappen ook goed tegen elkaar. Je hebt nu één grote deeglap.
2
Smeer de deeglap in met de frambozenjam, maar laat aan de randen ongeveer 1-2 centimeter vrij.
3
Rol het deeg nu op in de lengterichting. Je hebt nu een lange rol. Snijd de rol met een scherp mes in de lengte doormidden maar laat het uiteinde aan één kant nog aan elkaar zitten. Vlecht de twee helften nu om elkaar heen. Rol dit tot een cirkel op.
4
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met de ongezouten roomboter. Leg de frambozenrol er nu voorzichtig in. Zet in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 40 min. goudbruin en gaar bakken.
5
Top de krans af met de verse frambozen en bestuif met de poedersuiker.

Bakken met croissantdeeg

De rollen croissantdeeg uit de supermarkt kennen we natuurlijk allemaal al lang. Maar wist je dat je hier niet alleen de standaard croissantjes van kan maken? Dit deeg leent zich juist uitstekend voor allerlei verschillende zoetigheden en biedt een perfect toetje voor na de lunch! Tijd voor variatie, daarom delen wij een aantal van onze favorieten met jou!

Naast deze krans van croissantdeeg, kan je van (vers) croissantdeeg ook heel goed croissantwafels maken. Van het croissantdeeg maak je croissants, die je vervolgens bakt in een wafelijzer. Combineer met verse slagroom en aardbeien voor een heerlijke lekkernij.

Zelf een chocoladebroodje maken? Met croissantdeeg lukt dit gegarandeerd! Deze chocolade croissants maken we met Kinder Chocolade. Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijke croissants die perfect zijn voor het (paas)ontbijt of de (paas)brunch. Wedden dat de kids gek zijn op dit heerlijke broodje?

Een andere aanrader zijn deze kanelbullar met kandijsuiker. Deze broodjes zijn een typische Zweedse lekkernij, maar met croissantdeeg maak jij ze heel gemakkelijk zelf. En buitenom dat ze heerlijk smaken, zien ze er ook nog eens ontzettend leuk uit!

We sluiten af met een hartige favoriet. Deze pesto caprese croissants zijn niet alleen lekker voor de lunch of brunch, maar passen ook heel goed bij een high tea. Het croissantdeeg vul je met pesto, tomaat en mozzarella. Een Italiaanse klassieker in een Frans jasje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via