Hartige croissants zijn een feestje bij elke brunch. Mozzarella, tomaat en pesto is een combinatie die zich al vaak heeft bewezen en in combinatie met het zachte croissantdeeg is dit een echte traktatie!
Wanneer je door de straten van Parijs wandelt, zie je ze bij elke bakker in de etalage liggen: croissants. Van die knapperige, boterachtige naturel croissants, nét uit de oven en dus nog lekker zacht, warm en smeuïg. Het maken van croissants is niet heel moeilijk, maar het vergt wel geduld en wat liefde! Het deeg van croissants maak je met bloem, suiker, zout, gist, melk en boter. Vervolgens wordt het deeg uitgerold tot een rechthoekige vorm en belegd met plakjes koude boter. Dit zorgt voor een roomachtige croissant en is hét geheim achter de smaak. Het deeg wordt gevouwen en weer uitgerold. Hierna wordt het koel bewaard, zodat de boter stevig blijft. Dit bakproces wordt meerdere keren herhaald waardoor er dunne lagen deeg en boter ontstaan. Wanneer het rollen klaar is, wordt het deeg gevormd tot de bekende vorm van de croissant en gebakken tot ze goudbruin en lekker luchtig zijn.
Wanneer de croissants zijn gebakken, kan je ze beleggen met je favoriete ingrediënten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een croissant zo uit het vuistje te eten, maar je kan hem ook besmeren met een flinke laag jam, denk aan abrikozen- of aardbeienjam. Het liefst wanneer de croissant nét uit de oven komt, dan komt het boterachtige smaakje ook goed naar boven. Wil je liever een hartige croissant? Ga dan voor de combinatie ham en kaas. Snijd de croissant open, beleg met kaas en plakjes ham, bak of gril nog even in de oven en genieten maar. Deze pesto caprese croissants zijn ook zeker een aanrader voor wanneer je een verrassende twist wilt geven aan je croissantjes. Een echte zoetekauw? Ga dan voor een croissant met chocoladehagelslag of Kinder Chocolade!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment