Pesto caprese croissants
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pesto caprese croissants

Hartige croissants zijn een feestje bij elke brunch. Mozzarella, tomaat en pesto is een combinatie die zich al vaak heeft bewezen en in combinatie met het zachte croissantdeeg is dit een echte traktatie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Pesto caprese croissants

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakjes.
2
Rol het croissantdeeg uit en snijd driehoeken uit over de stippellijnen. Neem een driehoek en leg hem met de punt naar boven voor je neer. Besmeer de onderkant met ⅙ van de pesto en beleg de driehoek met ⅙ van de tomaat en ⅙ van de mozzarella. Rol de driehoek omhoog op richting de punt, zodat je de vorm van een croissant krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal voor de overige croissants.
3
Klop het ei los en besmeer de croissants er rondom mee. Top af met de Italiaanse kruiden en schuif voor 15 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen en serveer met de tomatensaus.

Hét icoon van Frankrijk: croissants

Wanneer je door de straten van Parijs wandelt, zie je ze bij elke bakker in de etalage liggen: croissants. Van die knapperige, boterachtige naturel croissants, nét uit de oven en dus nog lekker zacht, warm en smeuïg. Het maken van croissants is niet heel moeilijk, maar het vergt wel geduld en wat liefde! Het deeg van croissants maak je met bloem, suiker, zout, gist, melk en boter. Vervolgens wordt het deeg uitgerold tot een rechthoekige vorm en belegd met plakjes koude boter. Dit zorgt voor een roomachtige croissant en is hét geheim achter de smaak. Het deeg wordt gevouwen en weer uitgerold. Hierna wordt het koel bewaard, zodat de boter stevig blijft. Dit bakproces wordt meerdere keren herhaald waardoor er dunne lagen deeg en boter ontstaan. Wanneer het rollen klaar is, wordt het deeg gevormd tot de bekende vorm van de croissant en gebakken tot ze goudbruin en lekker luchtig zijn.

Wanneer de croissants zijn gebakken, kan je ze beleggen met je favoriete ingrediënten. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een croissant zo uit het vuistje te eten, maar je kan hem ook besmeren met een flinke laag jam, denk aan abrikozen- of aardbeienjam. Het liefst wanneer de croissant nét uit de oven komt, dan komt het boterachtige smaakje ook goed naar boven. Wil je liever een hartige croissant? Ga dan voor de combinatie ham en kaas. Snijd de croissant open, beleg met kaas en plakjes ham, bak of gril nog even in de oven en genieten maar. Deze pesto caprese croissants zijn ook zeker een aanrader voor wanneer je een verrassende twist wilt geven aan je croissantjes. Een echte zoetekauw? Ga dan voor een croissant met chocoladehagelslag of Kinder Chocolade!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via