Verwarm de oven voor op 180°C. Rol beide blikken croissantdeeg uit en leg ze in de lengte naast elkaar. Laat de twee lappen deeg ietsje overlappen. Knijp nu alle naadjes van de voor geperforeerde croissants dicht en druk de twee lappen ook goed tegen elkaar. Je hebt nu één grote deeglap.
2
Smeer de deeglap in met de frambozenjam, maar laat aan de randen ongeveer 1-2 centimeter vrij.
3
Rol het deeg nu op in de lengterichting. Je hebt nu een lange rol. Snijd de rol met een scherp mes in de lengte doormidden maar laat het uiteinde aan één kant nog aan elkaar zitten. Vlecht de twee helften nu om elkaar heen. Rol dit tot een cirkel op.
4
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met de ongezouten roomboter. Leg de frambozenrol er nu voorzichtig in. Zet in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 40 min. goudbruin en gaar bakken.
5
Top de krans af met de verse frambozen en bestuif met de poedersuiker.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.