Klassieke Paastafel Chocolade Croissant (met Kinder Chocolade)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade croissant met Kinder Chocolade

Wij houden van makkelijke, maar goddelijke recepten. Zo ook deze chocolade croissant met Kinder Chocolade. In 10 minuten heb jij deze croissant bereid, waarna de oven het van je overneemt. Lekker voor tijdens de paasbrunch of voor een uitgebreid ontbijt in het weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept chocolade croissant met kinder chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het croissantdeeg uit en snijd het in gelijke, rechthoekige delen. Leg op de korte kanten van het deeg een reepje Kinder Chocolade (per plak deeg 2 reepjes).
2
Rol de reepjes in het deeg naar elkaar toe. Leg de croissants met de vlakke kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
3
Klop het ei los en bestrijk de croissants met een dun laagje ei. Bak de croissants 15 tot 20 min. in de oven. Bestrooi na het bakken met poedersuiker.

Waar komt de chocolade croissant vandaan?

Bij een croissant denk je direct aan Frankrijk. Toch vindt dit broodje zijn oorsprong in Oostenrijk. Het is waarschijnlijk door Weense bakkers naar Parijs gebracht, waar het vervolgens onderdeel werd van de Franse cultuur. Hierdoor zie je, wanneer je wandelt door de straten van Parijs, overal wel bakkerijtjes waar deze heerlijke lekkernij te vinden is. Of het nu uit Frankrijk of Oostenrijk komt: lekker zijn croissants zeker!

Er zijn verschillende varianten van chocolade croissants, sommige met een vulling van melkchocolade, anderen met pure chocolade of zelfs witte chocolade. Sommige bakkers voegen ook noten of amandelspijs toe voor extra smaak en textuur. De keuze van de chocolade en de vulling is natuurlijk afhankelijk van de voorkeuren van de bakker en de klant.

De perfecte chocolade croissant

Een chocolade croissant smaakt het lekkerst als deze net uit de oven komt. De warme, knapperige buitenkant van de croissant gecombineerd met de smeltende chocoladevulling is een heerlijke sensatie voor de smaakpapillen. Combineer een chocolade croissant met een kopje koffie of thee voor het ultieme ontbijt of tussendoortje. Of maak deze variant met Kinder Chocolade voor het Pasen!

Zoet

Liever geen chocolade croissant, maar wel fan van zoet? Ga aan de slag met deze croissant met hüttenkäse, avocado en eetbare bloemen. Door de toevoeging van aardbeien en honing krijgt deze croissant een lekkere zoete touch. Ben je niet zo fan van zoete chocolade croissants? Geen probleem, we hebben ook genoeg hartige croissant recepten! Kies eens voor een hartig belegde croissants met pesto. Ham en kaas is een gouden combinatie, maar met de toevoeging van extra ingrediënten, wordt deze nóg lekkerder!

Waar komt Kinder Chocolade vandaan?

Kinder Chocolade is een merk van Ferrero, een Italiaans bedrijf dat in 1968 is opgericht. Het wordt geproduceerd in verschillende fabrieken wereldwijd, waaronder in Duitsland, Italië en Frankrijk. Kinder Chocolade is populair vanwege de kenmerkende combinatie van melkchocolade en een romige melkvulling.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?