croissant wafel
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Croissantwafel

Een croissant bereiden in een wafelijzer? Op het eerste gezicht een ongebruikelijke combinatie, maar het proberen meer dan waard. Deze ‘croiffle’ (= croissant + waffle) geeft je het beste van twee werelden. Knapperige bladerdeeglaagjes, met de ruitjes van wafels om heerlijke toppings op vast te kunnen houden. Lekker met slagroom en aardbeien.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten

Recept croissantwafel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Verwarm het wafelijzer voor.
2
Rol het croissantdeeg uit en rol op tot een croissant.
3
Vet het wafelijzer goed in met boter.
4
Leg de croissants in het wafelijzer voor 2 - 5 min. tot ze goudbruin kleuren.
5
Laat afkoelen op een rekje.
6
Maak een kom en de kloppers van de mixer vetvrij met citroensap. Klop de slagroom met de suiker stijf.
7
Snijd de aardbeien in plakjes en serveer deze samen met de slagroom bij de wafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via