croissant wafel
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Croissantwafel

Een croissant bereiden in een wafelijzer? Op het eerste gezicht een ongebruikelijke combinatie, maar het proberen meer dan waard. Deze ‘croiffle’ (= croissant + waffle) geeft je het beste van twee werelden. Knapperige bladerdeeglaagjes, met de ruitjes van wafels om heerlijke toppings op vast te kunnen houden. Lekker met slagroom en aardbeien.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept croissantwafel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm het wafelijzer voor. Rol het croissantdeeg uit en rol op tot een croissant.
2
Vet het wafelijzer goed in met boter. Leg de croissants 2 tot 5 min. in het wafelijzer tot ze goudbruin kleuren. Laat afkoelen op een rekje.
3
Maak een kom en de kloppers van de mixer vetvrij met citroensap. Klop de slagroom met de suiker stijf.
4
Snijd de aardbeien in plakjes en serveer deze samen met de slagroom bij de wafel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via