Krokante Kip Met Gegrilde Zoete Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Krokante kip met gegrilde zoete aardappel

Maak zelf deze heerlijke krokante kip met cornflakes. In plaats van deze te frituren, bereid je de kip in de oven. Samen met gegrilde zoete aardappel, een frisse komkommersalade en een zelfgemaakte knoflooksaus zet je een lekkere maaltijd op tafel.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept krokante kip met gegrilde zoete aardappel

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
2
Doe de cornflakes in een dichte zak en sla hier een paar keer op met bijvoorbeeld een pan, om de cornflakes iets fijner te maken. Meng de cornflakes met de Italiaanse kruiden in een diep bord.
3
Klop het ei in een apart diep bord los en doe de bloem in een 3e diep bord.
4
Breng de kipfilethaasjes op smaak met peper en zout. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de cornflakes.
5
Leg de kipfilethaasjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip in circa 15 min. in de oven gaar en krokant.
6
Was de zoete aardappels met schil. Snijd in dikke plakken, bestrijk met 1/4e olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de zoete aardappel in een hete grillpan gaar en bruin.
7
Schaaf of snijd de komkommer in dunne plakjes. Voeg de dille, 1/4e olijfolie en het citroensap bij de komkommerplakjes en meng alles goed door elkaar.
8
Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en de overige olijfolie door elkaar. Pers de knoflook, hak de bieslook fijn en roer beide goed door de saus.
9
Serveer de krokante kip met de gegrilde zoete aardappel, komkommersalade en knoflooksaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via