Familie Van Gestel Gehaktballen Met Andijviestamppot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Familie van Gestel – Gehaktballen met andijviestamppot

Een klassieker uit de Hollandse keuken: gehaktballen. Altijd lekker bij een stamppot. Deze gehaktballen volgens familierecept worden gemaakt van varkensgehakt en smaken nóg lekkerder als je kiest voor vers gehakt van de slager.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept familie van gestel – gehaktballen met andijviestamppot

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Meng het gehakt in een kom met kerriepoeder, paprikapoeder, verkruimelde beschuiten, peper, zout en het ei. Kneed alles goed door elkaar.
2
Maak 8 gelijke porties en draai hier gehaktballen van. Tip: zorg voor vochtige handen tijdens het draaien, zo ontstaat er mooie ronde gehaktballen.
3
Smelt de boter in de pan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom goudbruin. Keer ze tussentijds voorzichtig om met behulp van een lepel, zo blijven ze mooi rond. Voeg hierna een scheutje water toe en draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min gaar worden. Bereid in de pan met gehaktballen daarna de jus zoals aangegeven op de verpakking.
4
Bereid de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Roer hier de rauwe andijvie doorheen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Mosterd
  • Ei
  • Soja
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via