Lekker als bijgerecht bij een curry, maar ook heerlijk voor bij de borrel of bij een kaasplankje: zelfgemaakte mango chutney! Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke smaakmaker.
Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!
Je hebt vast wel eens van chutney gehoord, maar wat kan je er eigenlijk mee? Nou, heel veel! De oorsprong van het woord chutney ligt in het Hindi. Het is een heerlijke smaakmaker die je dan ook veel terugziet in de Indiase en Pakistaanse keuken. Meestal wordt het geserveerd als bijgerecht bij bijvoorbeeld een pittige curry, zodat het gerecht wat minder spicy wordt. Chutney heeft veel weg van jam en compote en het is een vruchtenpuree met diverse kruiden en specerijen. Denk aan ui, knoflook, peper en zout, maar ook gember, rode peper of tamarinde. Komijn en koriander worden ook vaak toegevoegd bij chutney.
Er zijn talloze chutney recepten die je kan proberen. In dit recept van mango chutney staat de mango centraal. Mango chutney kan je toevoegen aan een currygerecht, maar bij dit biefstuk recept is de mango chutney ook erg lekker. Je kan bijvoorbeeld ook een chili-aardbeienchutney maken. Serveer dat op roggebrood met wat kaas en waterkers. Zo krijgt je lunch recept extra spice! Daarnaast kan je ook chutney maken van andere soorten ingrediënten. Denk aan een rode paprika chutney met een vleugje rode peper en rode wijnazijn. Lekker voor bij een stukje brie en volkoren stokbrood! Wil je nog iets anders met fruit maken? Ga dan eens voor vijgenchutney! We kiezen in dit recept voor gedroogde vijgen, maar je kan het ook zeker met verse vijgen maken. Serveer de vijgenchutney bij een kaasplankje met kazen als oude kaas, camembert en romige brie.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment