Indiase spinaziecurry paneer
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Indiase spinaziecurry paneer

Paneer is een kaassoort die veel wordt gebruikt in Indiase gerechten. Het lijkt een beetje op halloumi, omdat je paneer ook kunt bakken zonder dat de kaas smelt. Paneer geeft een gerecht veel smaak en bevat veel eiwitten waardoor het een goede vervanger is voor vlees of vis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept indiase spinaziecurry paneer

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de gele rijst zoals aangegeven op de verpakking en voeg een bouillonblokje toe aan het kookwater.
2
Snipper de ui en de knoflook en verwarm een grote pan met de helft van de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg dan de chilipoeder, paprikapoeder, komijnzaad, koriander en garam masala toe. Voeg hierbij de tomatenblokjes en spinazie. Laat de spinazie slinken en meng alles door elkaar. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng door elkaar. Proef en breng op smaak met flink wat peper en zout.
3
Snijd de paneer in blokjes. Verwarm een koekenpan met de resterende olijfolie en bak de blokjes paneer aan alle kanten goudbruin.
4
Meng de paneer door de curry. Serveer de curry met de gele rijst.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via