Schil de mango, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes. Pel de sjalotjes en snijd fijn. Pel de knoflook en pers uit. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder het kroontje van de rode peper, verwijder eventueel de zaadjes en snijd fijn.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot zacht aan. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en roer goed door.
3
Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Voeg de limoenrasp en -sap samen met de mango, water en kristalsuiker toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel met de deksel op de pan zo’n 20 min. zacht pruttelen op laag vuur. Haal de laatste 5 min. de deksel van de pan. Roer af en toe door.
4
Zodra het geheel een jamachtige substantie heeft, is de chutney klaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.