Mango Passievrucht Bars Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mango passievrucht bars

Wil je je toetjes zo gezond mogelijk houden? Maak dan eens deze mango passievrucht bars. Je maakt deze heerlijke bars eenvoudig met natuurlijke ingrediënten als dadels, amandelen en agavesiroop, zonder in te leveren op smaak. Die is dankzij de passievrucht en mango namelijk behoorlijk tropisch. Ontzettend lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mango passievrucht bars

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 30min
Kookmodus
1
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Week de dadels 10 min. in kokendheet water. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan (zonder olie of boter). Doe de amandelen in een keukenmachine en mix tot fijne stukjes. Giet de dadels af en voeg toe aan de keukenmachine. Mix opnieuw tot een plakkerig mengsel. Stort dit mengsel uit in de bakvorm en duw met een spatel aan tot een gelijkmatige laag.
2
Week de cashewnoten 10 min. in kokendheet water en giet af. Doe samen met 150 gr van de mangoblokjes, Griekse yoghurt, agavesiroop, kokosolie, citroensap en vanille-extract in een blender en mix tot een gladde massa. Stort uit op de laag met dadels en spreid gelijkmatig uit met een lepel. Plaats minstens 4 uur in de koelkast.
3
Maak ondertussen de topping. Mix de overige mangoblokjes tot puree in een blender. Haal het vruchtvlees uit de passievrucht. Voeg de mangopuree, passievrucht vruchtvlees en maïzena toe in een steelpan en roer goed tot dit mengsel indikt. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
4
Verdeel het fruitmengsel over de bakvorm en spreid uit. Plaats minimaal 30 min. in de koelkast.
5
Snijd de mango passievrucht bars met een scherp mes in vierkante stukken.

Zoete lekkernijen op basis van natuurlijke ingrediënten

Ben jij een echte zoetekauw, maar wil je meer gezondere recepten proberen? Geen probleem, met deze lekkernijen kan je alsnog genieten van een zoet hapje! Deze recepten zijn namelijk gemaakt met natuurlijke ingrediënten en dus zonder toegevoegde suikers. Let op: er zitten wél suikers in, maar deze zijn afkomstig van de ingrediënten. Denk aan dadels en banaan.

Zo zijn deze mango passievrucht bars gemaakt van een bodem van dadels, amandelen en cashewnoten, een vulling van mango, Griekse yoghurt, agavesiroop, kokosolie, citroensap en vanille-extract en een topping van mango, maïzena en passievrucht. Het resultaat? Een heerlijk maar niet te zwaar toetje! Deze aardbeien-roomtaartjes zijn trouwens ook ontzettend lekker. Het taartje staat al in 15 minuten op tafel en is al gemaakt met maar een aantal ingrediënten.

Nog een lekker recept proberen? Maak dan eens kokos-blauwe bessen ijsschotsen. Deze ijsschotsen maken we met Alpro Absolutely coconut naturel, een vleugje vanille-extract, wat blauwe bessen en granola voor een lekkere bite. Het is gelijk een koolhydraatarm recept om te serveren, ideaal voor als je wilt letten op de inname van koolhydraten. Toch iets meer uitpakken? Maak banaan-chocoladecake met pindakaas frosting. Dit recept is volledig gemaakt zonder toegevoegde suiker. De zoetigheid in het recept komt van de medjoul dadels en bananen en we toppen het af met een zelfgemaakte 100% pindakaas frosting voor een lekkere twist.

Kortom, zelfs al wil je letten op wat je eet, je hoeft niet altijd je toetje af te slaan! Er zijn genoeg heerlijke recepten gemaakt met natuurlijke producten om het nét een tikkeltje gezonder te maken. Of het nu ijsschotsen zijn gemaakt van yoghurt of de tropische mango passievrucht bars, genoeg lekkers om eens te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via